Dreg Starz: Рок‘н рол музиката има много почитатели в България

Jun 21, 2017 Няма коментари by

Българската рок‘н рол банда DREG STARZ представи най-новия си видеоклип към песента “Swinging Bottles”. Това е вторият проект на момчетата, който отново е на английски език.

“Swinging Bottles” показва другото лице на DREG STARZ – купонджиите, които обичат да се забавляват. Песента разказва за двама приятели, които обичат да се забавляват, дори безцелно да купонясват всяка нощ и винаги си тръгват последни от всяко парти. Заглавието „Swinging Bottles“ няма метафорично значение, а буквално смисъла, който носи е за последните двама царе на купона.

Видеото е отново плод на съвместната работа между продуцент-режисьора Анди Михов от английската филмова компания „Before Dawn Productions“ и оператора-монтажист Val Volegna от „12 капки олио“, с които бандата работи и за първия си клип „Children Of The Night“.

В момента DREG STARZ работят по първия си дългосвирещ албум с изцяло нов материал. Саундът му ще бъде по-метализиран, но парчетата остават в духа рок‘н рол-а.

Има ли много почитатели рок‘н рол музиката у нас?

Със сигурност! Изобщо фенове на рокa и метъла в България има и то не малко, ако щете съдейки само дори по концертите и фестивалите, които се провеждат в последните 10-15 години. Броят на този тип събития непрекъснато нараства, а и стилово нещата стават все по-разнообразни, което е страхотно.

Вас какво ви запали по този стил музика?

Всеки от нас идва от семейство, където се слуша само хубава музика. Бащата на Иван например, соло китариста ни, е един от най-големите имена в джаза в България, а именно кларинетиста Невилян Гемижев. Моите първи музикални спомени са от плочи на Бийтълс и Ролинг Стоунс вкъщи. Може да се каже, че родителите ни са ни запалили по рок ‘н рола. Имаме щастието да ни подкрепят през целия ни музикален път.

Как се запознахте и решихте да работите заедно като Dreg Starz?

Dreg Starz сме всички бивши членове на Alley Sin. В тази банда свирихме от 2008 до 2013, малко след като аз заминах за Германия и на практика беше трудно да продължим, тъй като аз нямах и възможност да се прибирам толкова често колкото сега в България за репетиции, концерти и записи. Решихме да възродим бандата през 2016 под ново име, тъй като един от основателите на Alley Sin, не е в състава на Dreg Starz, а и променихме малко и стила. Освен това свирим вече и изцяло наши парчета, нямаме песни на Alley Sin в репертоара си.

Имате ли идоли?

Всеки рок и метал музикант се е учил от някой преди него, единствено Робърт Джонсън, който е измислил блуса, го е получил от дявола както разказва легендата, шегувам се. Разбира се, че имаме любими банди, от които сме инспирирани. Готиното е, че слушаме разнообразна музика, Благо (барабани), Иван (китари) и Стефан (бас) свирят заедно дори в дет метъл банда, Еуфобия. Аз имах например преди време пънк-ска проект. Банди, които всички харесваме и са повлияли на музиката ни в Dreg Starz: Motley Crue, Alleycat Scratch, Motorhead, Ramones. Много са като имена, като цяло рок, пънк, метъл, траш и алтернатив сцената на 80-те и 90-те години на миналия век без стилово ограничение.

Какво ви предстои като проекти оттук нататък?

Тази година ни предстои да запишем първия си дългосвирещ албум с 10-12 чисто нови парчета. Плануваме да излезе през 2018. Първото ни издание от 2016г. беше миниалбум с три песни, към две от които направихме и видеоклипове: „Children of the Night“ и „Swinging Bottles“. Очакваме потвърждение от два фестивала за това лято, а есента искаме да направим няколко клубни участия с две немски банди, но нещата все още се договарят.

На въпросите отговори Nick D’Monicus (Никола Стоянов), основни вокали и ритъм китари в Dreg Starz.

Rock

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Dreg Starz: Рок‘н рол музиката има много почитатели в България”

Leave a Reply