Вайръл кампания за приятелството заля социалната мрежа

Feb 19, 2018 Няма коментари by

Хората смятат приятелството за едно от най-важните неща в живота въпреки отчуждението на съвременния свят. Това потвърди инициативата, която заля социалната мрежа Фейсбук с положителни послания. Над 1000 статуса за приятелството, отбелязване на близки с мили послания, снимки от хубави спомени бяха разпространени през последните две седмици. А лайковете надминаха десетки хиляди.

Вдъхновени от общото настроение на хора от всякакви възрасти в кампанията се включиха и много популярни хора, които подтикнаха и своите последователи да споделят мигове, свързани с приятелството.

Сред тези, чиито публикации получиха най-голям отзвук, са бившият футболист и победител в Сървайвър Ваня Джаферович, актьорите Павел Владимиров и Даниел Ангелов и младата дрифт звезда Кристалина Стефанова.

А постът на любимата на поколения българи поп-певица Кичка Бодурова харесаха над 12 000 души. Тя в сърдечно послание беше отбелязала колежката си Мими Иванова. В коментари и споделяния пък нейните почитатели разказват за хубавите споделени моменти.

Оказа се, че своеобразният социален експеримент е вдъхновен от EasyCredit. Проучване, проведено от компанията с над 12-годишен опит, 180 собствени офиса и услугите в над 2000 пощенски станции, показва, че приятелството е сред истински значимите фактори, за да се чувства човек щастлив, а намесването на пари във взаимоотношенията има най-силно влияние за разпадането на отношенията.

От дружеството решават да подтикнат потребителите на социалната мрежа да се замислят за близките си хора и да направят нещо мило за тях. Така с няколко публикации по темата от техни служители те разгарят инициативата, която все още продължава да е активна в мрежата.

„Защото само нейното #приятелство ще продължи вечно!“; „Познавам тоз убавец от има-нема две години, но го чувствам близък като брат! 🙂 #приятелство“; „Благодаря ти за всички спомени, довършени фрази и изживени моменти! Харесвам те 6530 :))))) #приятелство“. Това са само някои от постовете, инспирирани от темата.

Потребителите използват #приятелство в посланията си, като го комбинират със забавни селфита, анимирани картинки, напомнящи за приятелите им, известни цитати и стихчета на любими автори. Ето как един почти случайно зародил се социален експеримент ни помага да се замислим и да оценим истински най-близките си хора и факта, че не всичко е пари.

 

 

culture

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Вайръл кампания за приятелството заля социалната мрежа”

Leave a Reply