MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия

Apr 12, 2018 Няма коментари by

Темата за борбата с вътрешните демони и възможността за свободата на духа намира продължение в новото музикално предизвикателство на Мирян Костадинов – MIRY.

Само няколко седмици след официалната премиера на клипа и песента “Inner Demons”, един от най-обещаващите български изпълнители прави своя реплика към тях с една оригинална и рядко използвана у нас музикална форма – “spoken word”.

Какво се крие зад жанра „spoken word” – това е и поезия със сила, а също и официална категория в наградите „Грами“, която се връчва за поезия, аудио книги и оригинални истории. “Spoken word” e изпълнителско изкуство, което се основава на думи и се фокусира върху естетиката на словото и интонацията, както и върху модулацията/флексията на гласа. Това е “убежище”, което включва всякакъв вид рецитирана поезия, включително хип-хоп, джаз поезия, поетични импровизации, традиционни поетични четения и дори комедийни монолози и проза

В своята рецитирана поезия, Мирян Костадинов – MIRY отново търси отговор на въпроса за вътрешната свобода: “Ние не вярваме, че притежаваме необходимите качествата за успех, а всъщност всеки един от нас има капацитета да постигне всичко, за което мечтае, стига да осъзнае правилния път и да има вяра в собствените си сили, да предизвика себе си и да скъса с предубежденията си. Защото промяната е вътре в нас!“, убеден е MIRY.

Да доведеш себе си до свободата на мислите, да успееш да се освободиш от предубежденията и изпепеляването на всичко, което те държи закотвен в реалността, да знаеш, че можеш да промениш реалността, стига да вярваш в себе си. Да преобразуваш отрицанието в  положителна сила, която да използваш като катализатор за постигане на целите си – това са темите  в новото spoken word изпълнение на МIRY, което можете да чуете и видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=mNJwGZPOLO0

Мирян Костадинов е завършил “Изящно изкуство и дизайн” в Англия и музикалното му развитие започва именно от там. Имал е няколко участия в лондонски клубове, както и на фестивали за поп и рок музика в Шефийлд, Лийдс и Хъдърсфийлд. Интересно е, че по време на обучението си в Англия, той често е свирил като уличен музикант.

“Inner Demons” e естественото продължение в музикалната кариера на MIRY след дебютния му сингъл “I Won’t Pray“ и последвалите го рок-хитове “You Already Know” и “Blood Money”.

Повече за  spoken word:

В категорията „Best Spoken Word Album” на наградите „Грами“ са били номинирани аудио книги на първата дама на САЩ Мишел Обама за книгата си „American Grown”,   и американският експрезидент Бил Клинтън за книгата си „Back To Work: Why We Need Smart Government For A Strong Economy”.

През 2018 г., наградата „Грами“ за Best Spoken Word Album бе връчена посмъртно на актисата Кари Фишър за аудио книгата й “The Princess Diarist” – вдъхновена от работата по „Междузвездни войни“.

 

Arts, Стихчета

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия”

Leave a Reply