ASUS пуска нова серия периферни устройства от гамата TUF Gaming

Jun 11, 2018 Няма коментари by

ASUS разширява гамата TUF Gaming предназначена за модери, търсещи трайни и ефективни продукти на достъпни цени. Мишката M5, клавиатурата K5, слушалките H5, компютърния корпус GT501 и работния плот FX10CP се присъединяват към гамата периферни устройства и компоненти TUF Gaming, която цели да превърне сглобяването на игрални системи за гейминг в изгодно и удобно занимание.

Революцията в областта на гейминг компютрите кара все повече потребители да се присъединят към все по-разнообразната и неконвенционална група от геймъри, които се интересуват от самостоятелно сглобяване на собствените си системи. Новата продуктова линия TUF Gaming има за цел да осигури надеждни компоненти, които могат да посрещнат желанията на геймърите и могат да останат конкурентоспособни в бъдеще.

Първоначално продуктовото семейство стартира с дънни платки, но сега се разширява и в  областта на периферните устройства и различни компоненти, които следват същия стил и улесняват монтажа на една игрална система. Новите продукти от серията TUF Gaming са разработени предимно от ASUS, но включват множество компоненти от партньорите, които са част от TUF Gaming Alliance.

ASUS представи пълната гама продукти TUF Gaming на щанда на събитието Computex 2018, което се проведе в Тайпе, Тайван, между 5 и 9 юни. За повече информация относно новите продукти TUF Gaming и новини от TUF Gaming Alliance, посетете ASUS EdgeUp.

Мишката TUF Gaming M5

Мишките са периферни устройства, особено податливи на физическо износване и дефекти, така че новата TUF Gaming M5 е с изключително трайна и устойчива на интензивна употреба боя. Суичовете Omron под левия и десния бутон на мишката са също “дълготрайни “, проектирани да издържат на 50 милиона кликвания, което означава, че ще имат една и съща реакция в продължение на години, дори и в случаите на MOBA гейминг, който изисква интензивни кликвания. Бутоните са проектирани да бъдат програмирани с различни функции или опции. Това може да се осъществи благодарение на софтуера Armory II, който запазва настройките за до три потребителски профила директно във вградената памет на мишката, така че те са достъпни от всяко устройство, което използва мишката.

Оптичният сензор Pixart PAW3327 следи движението при разделителни способности до 6200 DPI, което придава на TUF Gaming M5 по-финно докосване за геймърите и дори професионалистите в е-спорта. Технологията ASUS Aura Sync добавя допълнителна персонализация и позволява лесното синхронизиране на осветлението, за да съвпадне с други компоненти на системата.

Клавиатурата TUF Gaming K5 – водоустойчива и устойчива на износване

Клавиатурите често са обект на физическо износване, включително случайно заливане с различни течности по време на интензивни игрални сесии. Но TUG Gaming K5 е водоустойчива и специално проектирана да издържа до 60 ml течност без проблеми.

Бутоните също са покрити с три слоя боя, която им позволява да издържат дълго време на интензивността на ежедневната употреба. Суичовете Mech-Brane под всеки бутон, използват мембрана, създадена специално, за да имитира усещането за механична конструкция. Пет точковото фоново осветление Aura Sync се простира върху повърхността на клавиатурата и предлага разнообразие от цветове и ефекти, които лесно могат да бъдат синхронизирани с мишката M5.

Ненадминато преживяване с новите слушалки TUF Gaming H5

Слушалките TUF Gaming H5 са проектирани да бъдат устойчиви, стилни и да осигуряват комфорт. Фиксиращата лента е изработена от неръждаема стомана, която добавя допълнителна якост и осигурява превъзходен външен вид, а лекият дизайн прави слушалките удобни за носене по време на интензивна игра.

Всеки наушник разполага с вграден 50 мм високоговорител Essence, който оптимизира звука спрямо атмосферното налягане за по- добро качество на звука. От лявата страна на слушалките е разположен отделящ се компонент с вграден микрофон, предназначен за по- лесна комуникация с другите играчи. За още по-дълбоко преживяване, USB адаптерът предлага виртуален звуков ефект, който ще накара потребителя да се потопи изцяло в действието.

Компютърен корпус TUF Gaming GT501

Корпусът GT501 събира компютърните компонентите на едно място. Металът е преобладаващ в конструкцията, а пластмаса е използвана само за няколко елемента в предната част на корпуса. Защитен стъклен лист осигурява дискретен прозорец към вътрешните компоненти, а дръжките, обвити в памучен плат, правят системата лесна за носене.

Винтовете, които задържат стъкления прозорец, могат да бъдат силно затегнати, затова към системата е добавено лого TUF Gaming, което може да се използва и като отвертка. След като се осигури достъп до вътрешността.

Ефективното охлаждане е един от най-важните фактори, който помага за поддържането на най-добрите резултати при гейминг, затова GT501 е проектиран с просторно място за вентилатори и радиатори. Корпусът фабрично включва три вентилатора PWM с голям капацитет, което го прави идеален за дънни платки TUF Gaming, които са оборудвани с интелигентен контрол на охлаждането. Осигурени са допълнителни монтажни пространства за три вентилатора в горната част и още три в предната част, като и двете са съвместими с двойни вентилационни радиатори до 280 мм и тройни вентилатори до 360 мм. Сменяемите филтри, поставени в долния, предния и горния панел, предотвратяват натрупването на прах и други частици.

Системата няма да бъде завършена без компонентите на TUF Gaming Alliance

TUF Gaming Alliance се състои от огромен брой компютърни компоненти, произведени от партньори, които имат подобни стратегии и сходни визии. Тези компоненти се фокусират върху поддържане на естетическия външен вид и визуалния стил на елементите, които съставляват компютърната система. Някои от продуктите вече са на пазара, други са в процес на проектиране и създаване от водещите производители в индустрията: Antec, Apacer, Ballistix, Cooler Master, Corsair, Deepcool, Enermax, G.Skill, GeIL, In Win, Scythe, Silver Stone, Team Team и XPG.

В допълнение към въвеждането на унифициран естетически стил, TUF Gaming Alliance определя нови стандарти за стабилност. Съвместимостта с DRAM дълго време беше една от проблемните области, тъй като модулите бяха  чувствителни към колебания в честотата и напрежението. TUF Alliance се справя с тези проблеми с по-строги тестове за DRAM, които оказват натиск върху модулите върху които се прави овърклок с ниско напрежение, а паметта трябва да издържи 24 часа в Memtest в условия на температура 50 ° C.

Екологичните условия оказват влияние върху силата, така че източниците също се изпитват в отопляеми помещения. Тези източници са сертифицирани за устойчивост на високи температури и се излагат на 90% влажност по време на процеса на тестване. Понастоящем TUF Alliance се стреми към нови методи не само да гарантира стабилност, но и да създаде нов стандарт TUF Gaming Alliance.

ЦЕНИ И НАЛИЧНОСТИ

Новите периферни устройства TUF Gaming ще бъдат достъпни през третото тримесечие на 2018 година.

Gaming, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ASUS пуска нова серия периферни устройства от гамата TUF Gaming”

Leave a Reply