Известна косплеърка се обяви против политизирането на косплей

Aug 03, 2018 Няма коментари by

Известната украинска косплеърка Пуговка (Pugoffka) се обяви срещу политизирането на косплея. В публикация във Фейсбук тя сподели мнението си, че това е хоби, в което няма място за политика и расови пререкания и че е много разочарована, когато хората се опитват да намерят скрит контекст там, където го няма. Ето какво написа тя:

“Всяка година правя над 150 снимки. Често има герои със сини, зелени, бели, розови, както и кафяви тонове на кожата. За мен като фотограф няма разлика кой цвят виждам. Мога да редактирам цвета на очите, на косата, както и нюанса на кожата. За какъв расизъм можем да говорим, когато в реалния живот няма такава раса?

Всеки път, когато един косплеър използва различни костюми, перуки, контактни лещи и т.н., за да съответства на външния вид на героя, той или тя го прави от любов към него, а не за да се подиграва с този герой или с някой друг. За тези, които ме обвиняват в расизъм… Расизъм – вярата в превъзходството на една раса над друга. По какъв начин се вписва портретът на момиче с козметичен грим в тази вяра? Косплей е просто любовта към героите.”

Pugoffka сподели още, че не й харесва, когато хората използват нейната страница за своите дискусии и носят отрицателни резултати.

Cosplay, Manga

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Известна косплеърка се обяви против политизирането на косплей”

Leave a Reply