Как да направим основно почистване на дома си през зимата

Sep 07, 2019 Няма коментари by

Зимата е сезон, в който прекарваме повече време на топло у дома. И макар че в уюта на собствения ни дом сме напълно защитени от простуда и настинки, опасността от развиване на алергии си остава. Как да се справим с виновниците за тях – алергените – които могат да бъдат открити най-вече по мебелите и завивките у дома? Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение съвети за цялостно почистване на дома през зимния сезон:

Почистване на дивана с парочистачка

Диванът в хола пред телевизора в повечето домове се превръща в ключово място, на което се събира цялото семейство. Поради честата му употреба в ежедневието, ако не бъде почистван редовно, той се превръща в потенциална заплаха за здравето, особено на малките деца у дома.

Почистването му с парочистачка е един от най-универсалните начини за премахване не само на замърсяванията и петната, а и за неговото цялостно дезинфекциране, както и за ликвидиране на домашния прах, дървениците и мухъла.

Почистването с парочистачки е не само ефикасно, а и екологично, тъй като принципът на тяхната работа включва изпаряването на чиста вода и освобождаването на пара, без употребата на допълнителни химикали и препарати.

Премахване на мухъла в банята

Помещението в дома, което е най-силно предразположено към образуването на плесен, заради високата влажност в него, е банята. Непрекъснатата вентилация със стенен вентилатор или прозорец е добра превенция срещу образуването на неприятните петна. За да избегнем появата им е нужно още да имаме контрол над влажността.

Какво да правим, ако той вече е факт обаче? Специалистите по почистване съветват, ако мухълът се е появил съвсем наскоро, да го измием с белина, след което да почистим повърхността с вода.

Ако обаче мухълът се е появил отдавна и измиването с белина и спирт не помага, следва той да бъде премахнат с шпатула, след което засегнатите участъци да бъдат измазани отново.

аксесоари за дома

Еко

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как да направим основно почистване на дома си през зимата”

Leave a Reply