Полицията погна скейтбордистите пред НДК

Dec 31, 2018 Няма коментари by

В последния ден на 2018 г. полицаи са изгонили каращите скейтборд пред НДК тинейджъри като по този начин са започнали да прилагат новата наредба за опазване на обществения ред в столицата.

За това алармира в своята фейсбук страница организацията Sofia Skate City, чиято кауза e изграждането на спортни площадки на територията на града за практикуване на скейтборд, BMX, кънки, лонгборд и др. “Събирайте сили за протестни действия! Искаме да уведомим Йорданка Фандъкова, че щом ще обявяват война на децата на София, ние няма да се крием!“, посочват още от сдружението.

Наредбата забранява “използването на парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, оборудване и съоръжения на детски площадки, поставени в градините, парковете, детските и спортните площадки или на други места за обществено ползване за изпълнение на каскади с всякакъв вид средства за придвижване тип “борд”, ролери, ролкови кънки и велосипеди“.

Не е забранено самото каране на скейтбордове, а каскадите. За нарушителите са предвидени глоба в размер от 100 до 300 лв. и/или имуществена санкция в размер от 400 лв. до 600 лв.

Скейтбордистите пред НДК са част от идентичността на мястото в последните почти 30 години. От години любителите на този вид спорт настояват да се обособи специален парк в района около НДК, където да могат да практикуват тази дейност, но томо не само, че не се случва, а и каскадите вече са забранени.

Skate, Slide

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Полицията погна скейтбордистите пред НДК”

Leave a Reply