Представят фантастичния тийнейджърски роман „Изпитът“ на 5 април

Mar 25, 2019 Няма коментари by

Едно дългоочаквано от любителите на YA литературата събитие ще се проведе на 5 април от 18,30 часа в литературен клуб The Book / Книгата – представянето на дебютния роман „Изпитът“ на Силвия Ръженкова. Определян като фантастичен тийнейджърски роман, той представлява любопитно и интригуващо четиво и за по-зрялата публика.

Действието на романа се развива в бъдещето, в столицата Търновград на Обединена Балкания, държава, оцеляла след Опостушителна война и обединила Балканите. Обществото е разделено на две класи – Граждани и Елитни. Животът на Гражданите е подчинен на Елитните. А принадлежността към класите се определя чрез Изпит върху 500-томната Енциклопедия, съдържаща всички произведения от класическата световна и българска литература. Само този, който успешно издържи Изпита може да премине в света на Елитните и да посвети своя живот в полза на обществото като лекар, адвокат, учен…

Изключителна амбиция, целенасоченост и упоритост трябва да притежава всеки завършващ ученик, за да може да се справи успешно с това предизвикателство. Такава е и младата Боила-Теодора. Нейното желание да бъде част от класата на Елитните я мотивира да вложи цялата си енергия и дисциплина в своето обучение. Дори трепетите и вълненията на първата любов, както и преживените премеждия, не могат да я отклонят от нейната цел. „Изпитът“ е роман за силата на характера и волята, но и за любовта и семейните ценности, за предателството и прошката, за смисъла на приятелството и дълга.

Силвия Ръженкова е студентка в Шуменския университет. Това е втората ѝ книга.

Романът „Изпитът“ е публикуван от издателство „Потайниче“, което е фокусирано върху издаването на творби от български автори. Книгата е обогатена с характерните илюстрации на Весела Кучева.

Премиерата на романа „Изпитът“ е в рамките на инициативата „Походът на книгите“.

Книги, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Представят фантастичния тийнейджърски роман „Изпитът“ на 5 април”

Leave a Reply