Кошът в банята – елемент от обзавеждането или място за отпадъци

Sep 05, 2019 Няма коментари by

Въпросът какво място заемът кошът за отпадъци в банята – на важен елемент от обзавеждането, или на място, където се прибират всичко, което не бива да стои пред погледа, е риторичен. Кошът изпълнява двете функции, а и много повече. Той осигурява и поддържа чувството за чистота и добра подредба на това помещение. Този задължителен атрибут от обзавеждането на мокрото помещение играе важна роля в организирането на всяка баня по начин, по който тя започва да изглежда приветливо и подканващо да се отпуснем за релаксиращо преживяване след дългия напрегнат делник. Тъй като става въпрос за място, където има много влага заради течащата вода, един от най-важните въпроси е от какъв материал да бъдат кошовете, за да изпълнят предназначението си по най-добрия начин.

Материали за кошове за баня

Пластмасови – кошовете за отпадъци от такъв материал се търсят и предпочитат, защото са евтини като вариант. Освен това са практично решение, с добра трайност и издръжливост. Много важен момент при тях е, че са почти неограничени като цветови предложения, което дава възможности да се създаде синхрон в цветовото оформление на банята.

Дървени – това е класиката в този тип продукти. Дървесината е естествен материал с отлични качества, вписващ се много умело във всякакъв дизайн. При избор на такъв продукт трябва да се обърне внимание на свойството на дървото да отблъсква водата. В противен случай може да се деформира самият кош и дори да изгние.

Плетени – тези кошове за вариации на дървените, защото са ратанови, бамбукови, лозови или други дървесни варианти. Трябва да се следи качеството на материала при избор, технологията на изтъкаване, както и зоните, където се съединяват частите. Важна е проверката на устойчивостта им, не бива да се огъват при натиск.

Метални – предложението е за всички, които харесват модерния дизайн, както и минимализма. Много подходяща вещ за извънградските къщи. Оригинални предложения са кошовете от обработени по специален начин тел или ламаринени плоскости. Те са често с еклектична форма и с удобни ролки за движение по пода.

Тъкани – изключително модерни, леки, изработени от различна материя, тези кошове са изборът на младите хора и всички с модерно мислене. Формата им остава устойчива благодарение на картоните, зашити по стените и на дъното.

Вградени кошове в банята

Превръщането на банята в стилно подредено място за релакс в дома налага прокарване на идеята за вградените шкафове и кошове и тук. Вградените кошове обаче изискват отлична система за вентилация в помещението, която да не позволява излишната влага да запълва въздуха. При наличието на повече влага във въздуха всички мръсни неща в кошници и вградени шкафове стават източник на неприятна миризма. Този тип кошове за баня имат своите предимства и недостатъци.

Предимства и недостатъци на вградените кошове за баня

Предимства – лесна видимост на съдържанието на кошницата, малко тегло на коша. Дървените шкафове с вградени кошове от метална решетка са много по-евтини от тези, които са направени целите от дърво или метал.

Недостатъци – повредите се случват по-лесно, а ремонтът е доста скъп. Ако торбичката е от някаква тъкан, тя лесно абсорбира неприятните миризми. Поради тази причина трябва често да се почистват и това води до бързото им износване. Може да се изгубят малки детайли, които падат през клетките.

Кошчето в банята може да бъде превърнато в елемент от декорацията, дори в акцент от обзавеждането, ако изборът бъде съобразен с цялостната визия на помещението и отговаря на изискването за функционалност. Може да бъде и част от модерните мебели в съвременната баня, в която идеята за вграждане на определени уреди или елементи прави малките помещения по-удобни и големи. Водещото в избора са удобството и чувството за стил. Те доказват, че силата в дизайна е на малките неща.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Кошът в банята – елемент от обзавеждането или място за отпадъци”

Leave a Reply