„Аз съм българка” от Петя Александрова и Капка Кънева – 40 знакови портрета от българската история

Nov 12, 2019 Няма коментари by

Отвъд едва няколкото познати имена от учебниците, историята ни познава редица примери за смели, умни и достойни българки. Техните имена обаче са сравнително непознати, а въпросът длъжница ли е историята ни към постиженията на българските жени има по-скоро положителен отговор.

Луксозното издание „Аз съм българка” от Петя Александрова запълва празнината от информация с 40 невероятни истории, а 40 знакови български художнички предадоха образите на Венета Ботева, Леда Милева, Яна Язова, Цветана Табакова, Ива-Ваня, Вела Живкова-Благоева, Мара Белчева и други – познати и непознати имена от историята ни – по свой начин.

Дизайнер на специалното издание е талантливата художничка Капка Кънева, а „Аз съм българка” до момента се превръща в достоен аналог на превзелата целия свят „Истории за лека нощ за момичета бунтарки”.
И все пак защо героините на „Аз съм българка” са само жени и има ли как техният опит да послужи за пример?

Представянето на книгата ще се проведе от 18:30 ч. на 21 ноември 2019 г. в новото пространство Missia23 (ул. „Мизия 23”). Освен създателите на проекта в разговора за мястото на онези жени със смели идеи и хвъркати мечти ще се включат и журналистката и телевизионна водеща Анна Ангелова, както и създателката на Фондация „Детски книги” Валентина Стоева.

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “„Аз съм българка” от Петя Александрова и Капка Кънева – 40 знакови портрета от българската история”

Leave a Reply