Какво да правим по време на карантина

Mar 30, 2020 Няма коментари by

Мистериозният COVID-19 е разтърсил целия свят и вместо да прекарваш целия си ден пред телевизора или забил нос в телефона, тъпчейки си главата с излишни факти и подклаждайки страховете си от неизбежното, аз съм тук, за да ти дам няколко идеи как да си прекараш карантината по възможно най-приятния и продуктивен начин.

Декорирай стаята си

Нарисувай си картина, направи плакат, залепи гигантски колаж със снимки на вратата или си закачи красиво родословно дърво на стената… има толкова много начини, по които можеш да направиш кутийката, в която ще си киснеш по цял ден под карантина, най-уютното място на света.

Направи арт на любимите си хора

Нима никога не ти се е искало да си имаш черно на бяло някакви красиви изрезки на любимите си герои от любимата ти книга или филм с кратки лични разсъждения върху личността и постъпките, някои любими цитати, идеи, послания… написани с хубавичък ръкописен почерк, залепени на цветен картон… или пък колаж с любимите ти групи и изпълнители, а защо не и някой албум със семейни снимки. Ето сега имаш предостатъчно време да си направиш вдъхновяващ арт.

Направи подарък за близък

Едва ли помниш всяка една блузка, книга или козметика, която ти е била подарявана за рождения ден, но ако някой ти се изтърси с бяла тениска от втората употреба, на която с шарени маркерчета е написал нещо от рода на „ЧРД брато, обичам те“, едва ли би забравил този толкова простичък, но и приятен подарък от сърце. Защо не направиш и ти нещо толкова лично, искрено и мило за някой който обичаш, дори и поводът ви да празнувате просто да е краят на карантината?

Преследвай мечтите си

Отвори някоя празна страничка в тефтера и не запиши всички неща, за които мечтаеш, колкото и да са големи или абсурдни. Нека после си избереш само едно – най-важното, най-вдъхновяващото; това, което най-много искаш да постигнеш… и разбий пътя към него на малки стъпчици за определен срок от време. И веднага щом излезем на свобода това ще бъде твоето малко предизвикателство към самия себе си. Дали ще успееш да достигнеш целта си?

Напиши песен

Пиши на някой симпатичен твой приятел и без да си го предупреждавал просто започни с текста на песента, нека той напише втория ред, после ти третия… ако пък го стреснеш голяма работа. И без това поставени под карантина, хората започнаха да правят в пъти повече фейсбук предизвикателства хD.

Направи своя фитнес прогрес

Вместо по цял ден да готвим и да ядем, защо не се захванем да правим малко упражнения… Виж колко ще успееш да издържиш на планка или пък колко лицеви опори без почивка можеш да направиш… а след това започни да градиш своя напредък

Напиши писмо до себе си за след няколко години

Не би ли било забавно да разкажеш на самия себе си как си изкарваш какво искаш да постигнеш в училище или работа, как са близките ти, какви са хобитата, копнежите и мечтите ти? На пликчето напиши в коя година предвиждаш да го отвориш и го прибери в някое чекмедже. Остават ти още само няколко години до насладата да си го прочетеш пак.

Направи миймове с конспирации за коронавируса

Защо не проучиш най-абсурдните конспирации за коронавируса и не използваш придобитата информация да създадеш изкуство! А след като вече си горд притежател на най-великите миймчета за COVID-19, може да си ди споделиш с приятелите си в социалните мрежи. Нека всички заедно се посмеете на ситуацията, вместо да се депресирате от гадните новини.

В заключение, нека си признаем, че в момент като този, колкото и да ни е трудно, нищо не можем да направим освен да променим собственото си отношение към случващото се и да се наслаждаваме на живота такъв, какъвто е. Кога по друго време ще разполагаш с толкова много време за себе си и близките си, колкото имаш в момента? Нека в крайна сметка мрънкаме по-малко и бъдем по-креативни що се отнася до използване на часовете, затворени в кутийките си. <33333333333333333333333333333

Важното е да сме живи и здрави! От Ани <3

Йоана Шопова, 16 год.

Slide, Youth projects, Реакция, Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Какво да правим по време на карантина”

Leave a Reply