Топ съвети за здравословно отслабване

Oct 01, 2020 Няма коментари by

Не е нужно диетата ви да е тежка, да сте подложени на глад и изтезания, за да сваляте килограми. А и това не е полезно за вашия организъм. Загубата на тегло трябва да се случва бавно, постепенно, и да ви направи по-здрави всъщност. А това се случва не с мъчителни режими, а с природосъобразни навици, които трябва да придобиете за цял живот.

Ето ги най-ключовите съвети за здравословно отслабване.

Не пропускайте закуската

Пропускането на закуската няма да ви помогне да отслабнете. Може да пропуснете основни хранителни вещества и в крайна сметка може да се храните повече през целия ден, защото ще се чувствате гладни.

Яжте редовно

Храненето регулярно през деня помага за по-бързо изгаряне на калориите. Освен това намалява изкушението да похапвате храни с високо съдържание на мазнини и захар.

Яжте много плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са с ниско съдържание на калории и мазнини и с високо съдържание на фибри – 3 основни съставки за успешна загуба на тегло. Те също така съдържат много витамини и минерали.

Станете по-активни

Да бъдеш активен е от ключово значение за отслабването и задържането на теглото. Освен че осигуряват много ползи за здравето, упражненията могат да ви помогнат да изгорите излишните калории, които не можете да загубите само чрез диета.

Пийте много вода

Хората понякога бъркат жаждата с глада. В крайна сметка можете да си спестите допълнителни калории, когато чаша вода е наистина това, от което се нуждаете.

Яжте храни с високо съдържание на фибри

Храните, съдържащи много фибри, могат да ви помогнат да се чувствате сити, което е идеално за отслабване. Фибрите се намират само в храните от растения, като плодове и зеленчуци, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и тестени изделия и боб, грах и леща.

Четете етикетите на храните

Умението да четете етикетите на храните може да ви помогне да изберете по-здравословни варианти. Използвайте информацията за калориите, за да разберете как определена храна се вписва във вашата дневна калорийна норма в плана за отслабване.

Използвайте по-малка чиния

Използването на по-малки чинии може да ви помогне да ядете по-малки порции. Използвайки по-малки чинии и купички, може постепенно да свикнете да ядете по-малки порции, без да огладнявате. Отнема около 20 минути, докато стомахът каже на мозъка, че е пълен, така че яжте бавно и спрете да ядете, преди да се почувствате сити.

Не си забранявайте храни

Не си забранявайте никакви храни от плана си за отслабване, особено тези, които харесвате. Забраната на храни само ще ви накара да ги пожелаете повече. Няма причина да не можете да се наслаждавате от време на време на лакомство, стига да останете в рамките на дневната доза калории.

Не складирайте нездравословна храна

За да избегнете изкушението, не съхранявайте нездравословна храна – като шоколад, бисквити, чипс и сладки газирани напитки – у дома. Вместо това заложете на здравословни закуски, като плодове, несолени оризови сладки, овесени сладки, несолени или неподсладени пуканки и плодови сокове.

Намалете алкохола

Една чаша вино може да съдържа толкова калории, колкото парче шоколад. С течение на времето твърде много пиене може лесно да допринесе за увеличаване на теглото.

Планирайте храненията си

Опитайте се да планирате вашата закуска, обяд, вечеря и леки закуски за седмицата, като се уверите, че се придържате към нормата за калориите си. Може да ви е полезно да си съставяте седмичен списък за пазаруване.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Топ съвети за здравословно отслабване”

Leave a Reply