В главната роля – пилето

Feb 05, 2021 Няма коментари by

 

Супите са неотменна част от ежедневното меню. Според рецептурниците, те са задължително обедно предястие и ролята им е да подготвят храносмилателната система за основното ястие, като предизвикат по-обилно отделяне на храносмилателни сокове. В миналото обедното меню задължително се състоеше от три части и първата се полагаше на супата, като правилото е съставките да не се повтарят в основното ястие. 

Класическата вкусна пилешка супа е богата на съставки, съдържа пилешко месо, много зеленчуци, картофи, подправки. Изключително вкусна, едновременно лека, но засищаща, пилешката супа с пресечена застройка е подходяща както за начало на по-пищно меню, така и за леко основно, а също и за дните, когато борим настинката и искаме нещо силно, вкусно и топло за сгряване на тялото и духа.

Баланс е ключовата дума в съвременния начин на живот – баланс между активности и почивка в ежедневието, баланс на емоциите, баланс в менюто. А как да постигнем балансирано меню? Следвайки няколко прости правила, които с пълна сила важат за всички членове на семейството, но са приложими в още по-голяма степен за най-малките му членове -децата. 

Тази вкусна и силна супа има почти лековито действие и е толкова вкусна! Най-важното при приготвянето на вкусната пилешка супа е изборът на качествен пилешко месо.

Съвременният начин на хранене обаче е доста по-различен и по-нездравословен и супата често се ползва като самостоятелен обяд, вечеря или закуска и по този начин тя губи основната си роля на предястие и добива ролята на основно такова. Супите възбуждат апетита и съдържат ценни витамини и минерални соли, като съдържанието на витамини в супата до голяма степен се обуславя и от правилната кулинарна и термична обработка. Когато супата се консумира преди основното ястие, то тя трябва да е в малки количества и без да се употребява хляб заедно с нея. 

 

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “В главната роля – пилето”

Leave a Reply