Щастие у дома с Philips 272E1GAJ – става и за учене, и за игри

Mar 01, 2021 Няма коментари by

Необходимостта да се работи от вкъщи вече е норма и затова по-добре да разполагаме с удобен монитор за целта. Вероятно е също така да се налага той да се ползва от няколко души, затова е важно да покрива изискванията на всички тях, а това не е съвсем лесно. Philips се прицелват точно в този пазар с новата линия E1, което предлага различни размери и резолюции монитори. Най-ценното в тях е, че съвместяват възможностите на офис дисплеи, но предлагат и добри геймърски спецификации.

Това конкретно се изразява в повишената честота за опресняване, която достига 144 Hz, както и в намаленото време за реакция, което вече е 1 ms MPRT (4 ms GtG). Ако трябва да бъдем честни, са напълно достатъчни в почти всички игри, освен ако не участвате в някой професионален отбор по електронни спортове. Наличието на FreeSync Premium и бързото време за реакция наистина са гаранция за плавна картина без насичане, която неминуемо ще ви хареса.

Заслуга за приятното впечатление от картината е и на самия панел, който е изграден по технологията VA. Той се отличава с много широки ъгли на видимост и висок контраст. В конкретния случай Philips 272E1GAJ може да се похвали и с богатия си цветови набор. Моделът е произведен с технологията Ultra Wide-Color,  което му позволява да покрива NTSC 101,5% и sRGB 121,9% по данни на производителя. От една страна това означава, че ще се радвате на приятни и плавни тонове в игрите, но и че ще можете да работите по взискателни задачи като например обработка на изображения и видео. Резолюцията от 1920х1080 пиксела съответства добре на 27-инчовия размер и позволява и на по-скромни компютри да осигурят достатъчни кадри в секунда в игрите.

В спецификациите на модела се откроява и по-високата яркост, която достига 350 cd/m2. Няма да имате нужда от нея при слабо до нормално осветление, но тя ще ви е изключително полезна, ако екранът е обърнат към прозорец или околната светлина е много силна. Дисплеят има добро покритие против отблясъци, което го прави използваем в такива условия.

Наборът от портове не е толкова всеобхватен, както при други модели на марката, но включва необходимото – DisplayPort и HDMI, както и аналогов аудио изход за слушалки. Липсва удобният USB хъб, с който сме свикнали, но явно от Philips са искали да запазят цената на модела възможно най-достъпна. За сметка на това са налични вградени говорители с мощност по 3 вата всеки, които се справят съвсем прилично със задачата си, така че не се налага да слагате слушалките всеки път, когато искате да изгледате някое кратко видео или да си пуснете музика.

Външният вид на Philips 272E1GAJ е модерен и на практика също толкова универсален. Най-характерното в него е формата на стойката, което осигурява много добра стабилност и същевременно позволява да поставяте малки предмети вътре в основата, така че не прави тази площ неизползваема. С нея е свързана и основната ергономична критика – тя може само да се накланя. Вероятно отново по финансови съображения е отпаднало удобното регулиране на височината. Впечатление правят тънките странични и горни рамки, които правят модела много елегантен.

Управлението на екранните настройки е по-скоро стандартно. Philips са предпочели физическите бутони в долната дясна част на рамката, което е добър избор в сравнение с по-изнервящите тъч аналози и скрит на гърба джойстик.

Когато дойде време за сериозна работа, на помощ идват Low-Blue режимът и технологията Flicker Free. С тяхна помощ, дори след продължителна работа, зрението не е уморено, така че това е подходящ модел, на който да работите по много часове всеки ден. При това Philips 272E1GAJ е и доста икономичен – задоволява се със скромните 28 вата.

А когато отново дойде време за забавление, можете бързо да изберете SmartImage Game режимът, който предлага готови настройки за FPS, RTS и състезателни симулатори, както и два потребителски профила, с който да настроите картината точно според вашите желания.

Philips 272E1GAJ е един от най-достъпните монитори с геймърски възможности на пазара. Най-хубавото в него е универсалността, защото той може да бъде и удобен работен инструмент през останалата част от деня.

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Щастие у дома с Philips 272E1GAJ – става и за учене, и за игри”

Leave a Reply