Излезе „Тити рисува букви – 2 част“

Apr 09, 2021 Няма коментари by

Първата книга-помагало за деца с дислексия „Тити рисува букви“ вече има и втора част.  В нея  децата се запознават  със съгласните букви:  М, П, Б, Т,  Д, Н, С, К, Г, Х, В, Ф, Л. Упражнения, игри и текстове с останалата част от съгласните букви ще бъдат издадени в третата, последна, част от поредицата. Целта е децата с дислексия стъпка по стъпка, под формата на игра, без напрежение и стрес да превъзмогнат трудностите при създаването на писмен текст и да преодолеят нежеланието си да четат.

За втората част от поредицата „Тити рисува букви“ авторите са създали много повече упражнения и игри за развитие на вниманието, пространствената ориентация и паметта. Отново са предвидени писмени занимания за преодоляване на затрудненията при деференциране на визуално-сходни графеми и такива графеми, които имат акустично сходство.

Книгата е квадратна, за да не напомня по нищо на учебник, тъй като децата с дислексия са много стресирани от училището като институция и фактът, че системата за преподаване не е приспособена и за тях.  За всяка буква има кратък текст, така че децата да могат  да го прочетат сами и накрая на книгата да се почувстват герои. Към всяка буква освен текст има и креативни упражнения/ игри, така че изучаването на буквите да стане с помощта на играта и без стрес.

Автори са:

Д–р Ралица Филипова – журналист, продуцент и преподавател в НБУ.

Антоанета Костова – художник-сценограф, завършила курс по сугестопедия -„Начално ограмотяване“ и магистратура „Езикова и речева патология“.

Доц. д-р Екатерина Тодорова – консултат на книгата. Водещ специалист в областта „Дислексия на развитието“. Преподавател в НБУ, автор на монографии и на програма за идентификация, обучение и оценяване на студенти с дислексия в Нов български университет.

Книгата-игра „Тити рисува букви – 2 част“ е отпечатана на създадения от Кристина Костова шрифт за дислексици „Adys“.

 

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Излезе „Тити рисува букви – 2 част“”

Leave a Reply