Въпросите, които всеки купувач трябва да зададе преди да купи автомобил втора употреба.

May 28, 2021 Няма коментари by

 

Покупката на автомобил е една от най-важните и големи покупки, които човек прави в живота си. Но ако при инвестиция в нова кола има десетки въпроси, които не се страхува да пита, преди да подпише договора, когато става дума за употребяван автомобил, не е така. Много хора споделят, че има някаква преграда, която ги спира да разпитват продавача и да искат от него информация. А това е много погрешно. Първото нещо, което всеки клиент трябва да направи, е да намери фирма, която може да направи проверка на кола преди покупка, след което да зададе своите въпроси.

Ето кои са най-важните от тях:

Какво е състоянието на колата и сегашният й пробег?

Отговорът на този въпрос дава възможност на купувачът да се информира за всички известни проблеми с автомобила или недостатъци във външния вид.

 

Какво е сменено по колата?

Новите или скорошни актуализации могат да увеличат стойността на превозното средство. От гледна точка на купувача тези подробности също ще дадат индикация доколко инвестицията си заслужава.

 

Защо продавате колата?

Продавачът може да иска по-висок клас автомобил или може би размерът на колата вече не отговаря на начина му на живот. Добре е купувачът да знаете причините за продажбата, защото може да се окаже, че има проблеми.

 

От кого и кога сте закупили автомобила?

Задавайки този въпрос, купувачът може да получи повече подробности за това как е управлявана колата, кои са били предишните собственици и колко собственика е сменила.

Как е обслужвана колата?

Добре е на купувача да бъдат предоставени и доказателства – документи и бележки за всички смени на масла, проверки или ремонти.

Мога ли да направя тест драйв?

Добре е да може да се направи поне 30 минути на тест драйв. Това време е достатъчно, за да се прецени как работи колата и дали отговаря на начина на живот на купувача.

 

 

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Въпросите, които всеки купувач трябва да зададе преди да купи автомобил втора употреба.”

Leave a Reply