Защо трябва да гледаме романтични филми?

Jun 01, 2021 Няма коментари by

 

Може би в ума ви се е запечатал първият романтичен филм, който сте гледали. Но защо се случва така? Защо обожаваме да гледаме романтични филми? И защо трябва да продължаваме да го правим? 

Най-важната причина е, че историите ни дават надежда, че и ние ще намерим любовта и ще влезем в своя приказка. Всички се нуждаем от надежда и Холивуд успешно търгува с нея. Филмите ни показват, че колкото и негативни черти да имаме, колкото и страдания да сме изпитали в живота си, все ще успеем да намерим половинката си. 

Освен това, гледайки романтични ленти, хормонът на любовта в тялото ни неимоверно скача. При осъзнаването на щастлива история, нивата на окситоцин се покачват, което ни кара да се чувстваме така, сякаш ние сме преживели случващото се на екран. И в един момент започва да ви се струва, че се влюбвате в героите, които виждате на екрана. 

По-младите дами са особено чувствителни към романтичните ленти, тъй като е по-вероятно да не са изпитали всички нюанси на любовта. Въпреки това обаче те успяват да се асоциират с героите. Романтичните филми ни карат да се замисляме за живота – защо съществуваме, защо е нужна любовта, можем ли да живеем без любов и т.н. Те ни помагат да се сблъскаме с различни чувства, особено ако историята в романтичния филм не приключва щастливо. Гледането на това как другите се справят с тъгата, може да ни научи как ние да се справим с нея и как лесно да преборваме трудностите. 

Романтичните филми привличат и с това, че в повечето случаи финалът е радостен. Те показват на зрителя комфорта на предвидимостта, така той предусеща, че каквото и да се случи, пред каквито и премеждия да се изправи истинската любов, тя ще просъществува. Знаеш какво следва, но все още си запленен от случващото се на екрана.

Любопитно, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Защо трябва да гледаме романтични филми?”

Leave a Reply