Турнир с кауза с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids

Jun 04, 2021 Няма коментари by

Турнирът “О, братко, къде съм?” ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming и цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 от децата, част от инициативата ParaKids

 

Първият по рода си благотворителен гейм турнир “О, братко, къде съм?”, чийто домакин ще бъде Китодар Тодоров в своето геймърско превъплъщение – Kito Gaming, започва на 14 юни и ще предизвика популярни личности от българския спортен и културен елит да покажат умения за ориентиране и географските си познания по нашумялата в онлайн пространството игра GeoGuessr, базирана върху картите на Google Street View, в която играчът попада на произволна географска локация и неговата цел е да познае възможно най-точно къде се намира.

 

Турнирът, който ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming (https://www.facebook.com/todorov.kitodar) от 14 до 24 юни от 20:00, цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, с които проектът към Сдружение Спортен клуб “Шарк” – ParaKids работи, и да им даде възможност да участват активно в летни и зимни дейности през тази година, съобразени с техните нужди – адаптирано плуване и адаптирани ски.

 

“В ParaKids вярваме в непрестанната и многоаспектна промяна към по-добро, като нашата рецепта е спорта и двигателно активния живот достъпен за всички. Спортът създава приятели, което несъмнено важи и за видеоигрите. Радваме се, че можем да споделим нашите спортни приключения и постижения с аудиторията, което ще помогне за позитивната промяна на обществените нагласи и разбиране спрямо децата и хората с различни възможности.”, коментира Бояна Коцева, съосновател на ParaKids.

 

Посланици на турнира “О, братко, къде съм?”, който се осъществява съвместно със Списание 360 и TDB Play, са атлетът Кирил Николов – Дизела, рапърът 100 Кила, създателят на съдържание Данаил “Dido_D” Чолаков, актрисата Анжела Недялкова, общинският съветник Иван Таков, Красимира Хаджииванова – движеща сила зад проекта “Майко Мила”, лекоатлетката Карин Околие и водещият Драго Симеонов.

Те ще бъдат гости в студиото на Kito Gaming и ще премерят географските си знания в оспорвана онлайн битка между 14 и 22 юни. Грандиозния финал, който ще посочи най-добрия географ сред участниците и ще се проведе на 24 юни.

 

Инициативата “О, братко, къде съм?” вече е отворена за вашата подкрепа. Можете да подкрепите ParaKids с дарение и да следите информацията за турнира на http://bratko.kitodartodorov.com/

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Турнир с кауза с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids”

Leave a Reply