Nokia G20 е с издръжлива батерия и достъпна цена

Jun 29, 2021 Няма коментари by

От представените тази година нови серии смартфони на Nokia, всички изпъкват с интересни отличителни черти. В случая със серията Nokia G това са сравнително ниските цени и изключително издръжливите батерии. Днес ще ви запознаем именно с едното от двете попълнения в линията, а това е Nokia G20. Моделът предлага до три дни автономност с един заряд, което е впечатляващо спрямо възможностите на много от съвременните смартфони.

Вижте също: Как смартфонът Nokia X20 се грижи за природата

Смартфонът е с пластмасова, но здрава конструкция. Впечатление прави наличието на релефно покритие на гърба на устройството, а цветовите опции са Glacier и Night. Телефонът има стабилна изработка и благодарение на релефното покритие стои стабилно в ръката. Другите черти от дизайна включват капковиден прорез в екрана, основна камера в кръгла секция, отделен хардуерен бутон за стартиране на Google Assistant, жак за слушалки и USB Type-C порт. Наличен е и предварително поставен протектор на екрана.

Издръжлива батерия

Това е една от най-силните черти на Nokia G20. Той е с батерия с капацитет от 5050 mAh, която му позволява да постигне издръжливост до три дни с един заряд. Така няма да се притеснявате дали имате достатъчно заряд, за да изкарате през деня или уикенда. Разбира се това е възможно и чрез софтуерни решения. Сред тях е и технологията за адаптивна батерия, която ограничава изразходването от рядко използвани приложенията.

Голям екран

Nokia G20 има голям 6.52-инчов дисплей с резолюция HD+. Свойствата на екрана са очаквани за този клас устройства, като имаме забележки основно по максималната яркост, която може да не е на ниво в дадени условия. Селфи камерата е в не особено голям прорез и не би трябвало да ви пречи при работа. Поддържа се режим за ограничаване на синята светлина, който ще намали натоварването на очите.

Nokia G20 4

Камери

Телефонът е с четворна основна камера, която е в кръгла секция в горната част на гърба. В нея има 48MP сензор (f/1.8), следва 5MP сензор с ултраширокоъгълна оптика, а конфигурацията завършва с два 2-мегапикселови сензора за макро кадри и боке ефекти. Въпреки, че е 48-мегапикселов, по подразбиране, главният сензор използва технология за сливане на четири пиксела в един за кадри с размер 12MP. Разбира се имате възможност ръчно да преминете към пълната резолюция.

Наличието на сензор с ултраширокоъгълен обектив означава, че ще можете да заснемате по-обширни кадри. Това обаче е за сметка на по-ниско качество с повече шум и загуба на детайли, което е очаквано. Другите два сензора са специализирани съответно за снимане на обекти отблизо и боке ефекти в портретен режим.

Камерата има технология с изкуствен интелект, която разпознава някои сцени при снимане. Налична е и възможност за запис на пространствен звук с технологията OZO Audio при снимане на видео. Максималната резолюция е HD+.

Смартфонът разполага още с 8-мегапикселова камера за селфи снимки. Тя е в капковиден прорез в горната част на екрана и се използва от системата за отключване чрез лицево разпознаване. Тук можете да разчитате на базово, но приемливо качество на селфитата.

Цялото ревю е достъпно в сайта Tech.offnews.bg.

Gadgets, Slide

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Nokia G20 е с издръжлива батерия и достъпна цена”

Leave a Reply