Класическа рецепта без недостатъци – AOC 24G2U

Jun 02, 2021 Няма коментари by

Геймърските монитори са на пазара вече от няколко години, така че с пълно право можем да говорим за традиции в този пазарен сегмент. Една от тях е 24-инчовият размер, който е точно толкова голям, че да бъде лесно обхванат с поглед. Същевременно дисплеите с този диагонал могат да използват добре познатата Full HD резолюция, без големи пиксели да дразнят погледа, а това означава също висока кадрова честота и на по-скромни компютри. 

Ето защо не е никаква тайна защо повечето геймъри избират подобен модел за своята геймърска конфигурация. Точно в десетката се прицелва и AOC 24G2U, който изглежда атрактивно със своите червени акценти и можем да се обзаложим, че ще допадне на мнозина. Това даже е сигурно, след като го включите, защото почти невидимите странични и горна рамки карат екрана да изпъква по впечатляващ начин. Макар да не е с голям диагонал (23,8“), той предлага добре познатата ергономична стойка в красиво изпълнение с четири лъча, която може да позиционира екрана на различна височина, както и да го обръща на 90 градуса. Последното има своите предимства в различни частни случаи и в крайна сметка е по-добре да имате тази опция, отколкото тя да липсва.

Дотук добре, но AOC 24G2U има и много скрити козове. Основният от тях е IPS матрицата, която предлага разкош от цветове и разбира се засрамва сериозно своите TN и VA аналози. Цветовият спектър е толкова широк, че не е проблем да бъде ползван и за работа с графични приложения. Хубавото е, че това не е за сметка на честотата на опресняване. И тя е класическа – 144 Hz – и напълно достатъчна за над 80% от геймърите. Дори това не е всичко. Времето за реакция (входното закъснение + реакцията на пикселите) е общо под 4 милисекунди – впечатляващо постижение, което обещава, че ще виждате действията си на екрана на практика мигновено – истински кеф! Всичко казано дотук означава, че ще се наслаждавате на красива и плавна игра, без накъсване и призрачни сенки, а точно това е основната цел на всеки геймърски монитор.

Както знаем, слаботото място на IPS панелите е контрастът, но в случая няма място за притеснение, защото той надхвърля 1300:1 – съвсем приемлив резултат, който да ви осигури достатъчно тъмни зони.

Към екстрите на модела спадат вградения USB хъб и трите цифрови порта за входен сигнал, както и опцията да свържете колонки или слушалки директно към монитора. Плюсът на този подход е, че много по-лесно ще вкарате в ред многото кабели, които в случая ще излизат само от монитора.

Ако сте фенове на класиките в модерна интерпретация, едва ли би ви се наложило да разгледате много модели освен AOC 24G2U – той на практика предлага всички благодетели на отличен гейминг дисплей и съчетание от много привлекателен дизайн със способна матрица с бързо опресняване.

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Класическа рецепта без недостатъци – AOC 24G2U”

Leave a Reply