Iron Maiden издават новия си албум през септември

Jul 20, 2021 Няма коментари by

Британската хеви метъл група Iron Maiden се завръщат с нов албум през септември. Той ще бъде издаден на 3 септември под името Senjutsu.

Това е първият албум на групата от шест години и 17-ти поред за цялата кариера на музикантите. Записан е в Париж с дългогодишния продуцент Kevin Shirley.

За предната корица музикантите отново се доверяват на Mark Wilkinson, който превръща вдъхновената от самурайската тематика идея на Harris във впечатляваща обложка. Албумът е с обща дължина 82 минути и основно ще се разпространява на двойно CD, троен винил и в дигитален формат.

Съдържание:

„Senjutsu“
„Stratego“
„The Writing On The Wall“
„Lost In A Lost World“
„Days Of Future Past“
„The Time Machine“
„Darkest Hour“
„Death Of The Celts“
„The Parchment“
„Hell On Earth“

Ето какво сподели по този повод един от най-добрите рок басисти в света (Steve Harris):

“Отново избрахме да запишем албума във Франция в студиото Guillaume Tell Studio. То просто е перфектно за нашите нужди. Сградата е бишве кино и е с много висок таван, така че има страхотна акустика. Действахме така, както с “The Book Of Souls”: свирим една песен, репетираме я и веднага след това я правим в окончателен вариант, докато още е прясна в съзнанията ни. В този албум има няколко много сложни парчета. Трябваше много да се потрудим да докараме онова звучене, което ни харесва. На моменти беше голямо предизвикателство. Обаче Kevin е велик в това да улови есенцията и същността на групата и смятам, че усилията си заслужаваха. Много съм горд с крайния резултат и нямам търпение феновете да го чуят.“

Bruce Dickinson: “Много сме развълнувани. Записахме повечето неща още в началото на 2019 г. по време на пауза в нашето Legacy турне. Така си оставихме дълъг период за довършителни дейности, арт за албума и едно наистина специално видео. Разбира се пандемията забави допълнително нещата – толкова за нашите брилянтни планове или по-добре да кажа стратегии? Песните са разнообразни, някои от тях са много дълги. Има и едно две парчета, които са много различни като стил от стандартното ни звучене. Смятам, че феновете на Maiden ще бъдат изненадани – приятно!”

Metal

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Iron Maiden издават новия си албум през септември”

Leave a Reply