Най-честите причини за автомобилна катастрофа

Jul 30, 2021 Няма коментари by

 

 

За да се получи обезщетение след автомобилен инцидент или кръвнина при катастрофа, трябва да се докаже, че човекът, причинил инцидента, е бил небрежен. За целта трябва да се познават и факторите, водещи до подобни трагични случаи.

Ето кои са най-честите причини за автомобилна катастрофа през 2020 г. и към 2021 г.

Covid-19 и автомобилните катастрофи

Световната пандемия доведе до драстично намаляване на броя на превозните средства на пътя през 2020 г., така че е естествено да се предположи, че ще има и намаляване на пътнотранспортните произшествия. Но всъщност смъртните случаи, свързани с трафика, са нараснали, според някои експерти.

Това нарастване на смъртните случаи може да е отчасти, защото кризата с пандемията доведе до повишена консумация на алкохол, а това води до повече пияни шофьори на пътя. Освен това намаляването на превозните средства води до по-малко задръствания по пътните платна, което позволява на водачите да шофират по-бързо и безразсъдно.

Превишена скорост

Ограниченията на скоростта се определят внимателно от конкретни служители заедно с инженери по движението и се въвеждат на важни места, за да бъдат хората в безопасност по време на шофиране. Това е така, защото скоростта е фактор номер едно при определянето на това дали инцидентът ще бъде фатален.

Винаги спазвайте ограниченията за скоростта.

Шофиране в нетрезво състояние

Интоксикацията, независимо дали е от алкохол или други вещества, може да наруши времето за реакция на индивида, двигателната му функция и вземането на решения. Шофирането в нетрезво състояние е друг основен фактор, допринасящ за определянето дали инцидентът ще бъде фатален.

И е абсолютно непростимо.

Разсеяност

Докато шофирането в нетрезво състояние води до по-висок риск от смъртни случаи, разсеяното шофиране е една от основните причини за инциденти в глобален мащаб.

Разсеяното шофиране може да включва ядене или пиене, гримиране, разговори с другите пътници, говорене и по телефона и други. В никакъв случай не го допускайте!

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Най-честите причини за автомобилна катастрофа”

Leave a Reply