AGON by AOC разширява линията от геймърски модели за професионалисти

Sep 16, 2021 Няма коментари by

Една от водещите марки за геймърски монитори[1] и IT аксесоари, AGON by AOC, наскоро пусна нова продуктова категория за най-взискателните състезателни играчи и esports геймъри: AGON PRO. Сега линията се разширява с два нови модела с изключителни спецификации: 80 см (31,5”) AG324UX (4K @ 144 Hz) с HDR400 и 68,6 cm (27”) AG274FZ (FHD @ 260 Hz). И двата модела идват с IPS панели за изпъкващи, живи цветове и предлагат 1 ms GtG време за реакция за изключително плавни графики без призрачни ефекти.

Легендите на геймърското общество най-после получават истинско легендарно „въоръжение“. За победа на бойното поле легендите не приемат компромиси и се нуждаят от оборудване от възможно най-високо ниво. С новите модели AGON PRO на AGON by AOC, esports професионалистите, стриймърите и запалените играчи ще открият, че едва ли има какво повече да се желае от тези дисплеи.

31,5-инчовият AG324UX предлага 3-странен безрамков дизайн, отличен с награда reddot. Високопроизводителният IPS панел с 4K резолюция (3840 x 2160) може да достигне честота на опресняване 144 Hz (през DisplayPort 1.4 с DSC). Благодарение на наличието на HDMI 2.1, мониторът е напълно съвместим с конзолите от ново поколение, които поддържат 4K @ 120 Hz. AG324UX е с 1 ms GtG и MPRT време за реакция, което осигурява на геймърите бърз геймплей без призрачни ефекти и без накъсване и насичане, благодарение на поддръжката на  AMD FreeSync Premium Pro и NVIDIA G-Sync. AG324UX предлага и забележително цветово богатство с 1,07 милиарда цвята и покритие на 99,8% от DCI-P3 пространството, както и DisplayHDR 400 за реалистични сцени. За да допълни това аудио-визуално преживяване, мониторът предлага и 8 W стерео говорители с DTS подобрение на звука.

Перфектно подхождащ на стрийминг общността, този голям 31,5” дисплей включва USB-C конектор с 90 W захранваща мощност за използване с мобилни устройства. Picture-by-Picture режимът улеснява потребителите да използват максимално добре наличното екранно пространство. 4-портовият USB 3.2 хъб е предназначен за свързване на външна периферия, а вграденият KVM превключвател дава възможност на геймърите да използват една клавиатура и мишка, за да контролират две PC-та (например десктоп/лаптоп или стрийминг PC).

Мониторът позволява на всеки да демонстрира уникалния си стил посредством RGB светлините в предната и задната част, както и с прожектираното AGON лого. Стабилната стойка предлага широк набор от настройки на височината, завъртането и накланянето, и позволява обръщане на екрана във вертикална посока за намиране на оптималната ергономична позиция. За настройка на монитора по време на игра с най-подходящите параметри за различни жанрове геймърите могат да използват включеното QuickSwitch кабелно дистанционно или софтуера G-Menu, докато OSD предлага специфични за конкретните игри настройки като Game Colour (насищане), Shadow Control, Frame Counter и Dial Point (мерник в центъра на екрана).

27-инчовият AG274FZ предлага брилянтни спецификации за феновете на FPS заглавия. Бързият IPS панел с FHD резолюция (1920 x 1080) осигурява честота на опресняване 240 Hz (през DP 1.4), която може да бъде вдигната до 260 Hz при 1 ms GtG време за реакция. AG274FZ използва същия отличен дизайн и идва с козирка за защита от външни светлинни влияния, както и със същата стабилна, настройваща се по височина стойка. Подлежаща на персонализиране RGB светлина, QuickSwitch за лесни OSD настройки, два 5W говорителя с DTS звук и 4-портов USB хъб допълват използваемостта и универсалността на този модел. За да елиминира насичането и накъсването, мониторът поддържа Adaptive-Sync. Той покрива 110,5% от sRGB пространството за изпъкващи, натурални цветове и DisplayHDR 400 за изображения с висок динамичен контраст.

Най-новите модели AGON PRO ще бъдат налични от септември 2021 на цени съответно:  AG324UX – 2229 лв. с ДДС и AG274FZ – 959 лв. с ДДС.

 

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q2

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “AGON by AOC разширява линията от геймърски модели за професионалисти”

Leave a Reply