Трима автори подаряват книгите си на завършващи български ученици, за да им помогнат в живота

Oct 13, 2021 Няма коментари by

Все повече ученици в наши дни завършват училище без необходимата мотивация и подготовка за живота. За да подпомогнат реализацията на повече млади хора трима български автори и специалисти с дългогодишен опит в своите области решиха да се обединят и да подарят книгите си на всеки български ученик в гимназиален етап на обучение в България. Това са дългогодишният предприемач Калоян Кирилов, който ще предостави книгата „Стартъп в БГ – втора част“, международният консултант по корпоративен етикет Кристина Крънчева, която се включва в инициативата с изданието „Бизнес етикет“ и инвеститорът и финансов консултант Стойне Василев с книгата „Финансовата грамотност – умението на 21 век“.

„Ние сме трима родители, чийто живот се стече така, че се занимаваме професионално с обучения и консултации, за да могат хората по-добре да се реализират в своя професионален и личен живот. Виждаме, че децата на България не се чувстват готови за професионалния си живот, и решихме да се опитаме да им помогнем с това, което можем най-добре. Ето защо предлагаме да подарим на всеки един ученик от гимназиален етап на обучение – от осми, до дванадесети клас – по едно копие в дигитален формат на нашите три книги. Надяваме се с тяхна помощ да успеем да мотивираме, да вдъхновим или дори да подготвим младите хора за това, което ги очаква след завършването на тяхното обучение в училище“ – споделя Калоян Колев по повод инициативата.

Ето и повече информация за изданията.

„Стартъп в БГ – втора част“

Класическия път, когато един човек завърши своето образование, е да започне своята кариера като служител. Но има и друга възможност – да развие свой собствен проект. Тази книга разказва историите на 12 български стартъпа, включително една компания, която е стартирана от ученици в 11 клас. Някои от представените стартъпи се развиват много добре, други са успели да се продадат за добри пари, а трети са прекратили съществуването си. Основното е, че от всеки един проект или от всяка една история човек може да научи много. Това е идеята на книгата. Никой не знае всичко, но всеки знае нещо.

„Бизнес етикет“

Малко е да се каже, че светът на бизнеса е сложен и изпълнен с неотменими изисквания и правила – истината е, че и в джунглата вероятно ще сте в по-безопасна среда. Тази книга е най-мощното познато оръжие за оцеляване и просперитет в света на корпорациите: там, където ще градите професионалното си бъдеще. Бизнес етикетът ще ви научи на правилата на играта, без които успехът ви е невъзможен.

„Финансовата грамотност – умението на 21 век“

Книгата ще ти помогне да внесеш ред в твоите финанси, ще разбереш какво те е спирало да постигнеш успех досега, ще започнеш да изготвяш месечен бюджет, ще спестяваш част от своя доход, ще придобиеш полезни навици за твоите пари, ще разбереш колко всъщност е твоето богатство, ще започнеш да купуваш повече активи (а не пасиви), ще направиш първите крачки в инвестирането, ще разбереш как да избираш най-подходящите финансови продукти за теб и още много други неща. Най-важното е, че ще постигнеш резултати. Няма да получиш просто знания, а ще преживееш истинска трансформация – ще промениш начина, по който мислиш и правиш нещата.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Трима автори подаряват книгите си на завършващи български ученици, за да им помогнат в живота”

Leave a Reply