Как да избираме дамски пижами?

Oct 15, 2021 Няма коментари by

Една от най-важните и ключови домашни дрехи за всяка дама е нейната пижама. Все пак в нея се предполага нежната част от човечеството да прекара немалко време, докато спи или просто върши разни сутрешни и вечерни задачи. Често пъти облекло от сорта на дамски пижами се превръща и в предпочитана ежедневна екипировка в рамките на жилището, в която жените се чувстват толкова удобно, че понякога дори забравят да се преоблекат, преди да влязат в поредната дистанционна оперативка с колегите. 

Как обаче да изберем идеалната дамска пижама за нашите нужди, имайки предвид огромното разнообразие, предлагано на пазара? За да не ви се налага да правите дълги и изморителни проучвания на тази тема, решихме да обобщи някои от най-важните критерии които да са ви от полза в едно подобно начинание.

Помислете за стила

Стилът обикновено е индивидуален и се корени някъде в съотношението между практичност, естетика и лични предпочитания. По-непретенциозните варианти са с опростена кройка и не блестят особено откъм дизайн, като често можете да ги срещнете в абсолютно изчистен вид. Ако за вас обаче пижамата е символ и на личностна позиция или статус, съветваме ви да се насочите към алтернатива с щампа, послание или луксозни артикули с логото на съответния бранд. И да, за нас еднорозите, ламите, пингвините и всичката флора и фауна, за която можем да се сетим, си остават абсолютно в реда на нещата, стига да ги запазите за себе си и за рамките на дома си.

Моделът не е за пренебрегване

Дамските пижами могат не само да са практични и удобни, което е предпоставка за по-свободен дизайн, но и доста съблазнителни. Последните видове са доста по-изрязани и често акцентират на различна част от фигурата ни, така че трябва да преценим доколко ни пасват и изглеждаме добре в тях. За по-небрежните модели дамските извивки обикновено нямат чак такова значение – каквото и да изберете, все ще бъде подходящо.

Размерът е ключов 

Изборът на точния размер също не е за пренебрегване. Ако имате съмнения, по-добре заложете на по-големия, защото самата специфика и функционалност на пижамите предполагат свобода, а не ограниченост. По същата тази причина избягвайте и копчета или ципове на неподходящи места, които могат да ви създадат дискомфорт.

Материята е важна

По-луксозните и стилни варианти за дамски пижами са изработени от висококачествени материи като вискоза, коприна или сатен. Дантелата пък е прекрасно допълнение, което винаги изглежда едновременно класно и леко закачливо. За по-ежедневни варианти предпочитани са памук, вълна и лен.

Цветът също е фактор

Цветовете доказано влияят на човешката психика, така че внимавайте какъв ще подберете. По-цветните модели с повече различни нюанси са по-вероятни източници на енергия, по-земните цветове се асоциират със спокойствие, а такива като червеното – с огън и страст. Ако ви трябва по-ежедневна дамска пижама, препоръчваме да се спрете на класически тонове като светлосиньо, бяло, бледорозово или бежово, докато за специални случаи можете да си позволите да бъдете по-смели и да изпробвате варианти в кралскосиньо, бордо, виолетово, златисто. Добра практика също така е да съчетавате цветовете на пижамите със спалното бельо- по този начин определено ще е почувствате по-хармонични и ще си лягате с още по-голямо удоволствие. 

Сезонът има значение

Дамските пижами се дефинират и от сезона. Зимните такива са с дълги ръкави и панталони, като са изработени от по-плътни и пухкави, задържащи топлината материи. През лятото ситуацията е обратна, като стремежът е към максимално разхлаждане и незалепване на дрехата по тялото. Преходните сезони са предизвикателство, но е помислено и за тях, като се разчита на комбинацията от “зимни” кройки с “летни” материали на изработка.

Дамските пижами са повече от облекло, те са израз на индивидуалността ни. Затова оставете интуицията да ви води и ще останете доволни!

 

Дрешки

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как да избираме дамски пижами?”

Leave a Reply