Филмов композитор създава „Войната на инструментите“

Oct 18, 2021 Няма коментари by

 

Александър Костов изгражда уникална платформа, в която една песен звучи в различни варианти, а слушателят „дирижира“ аранжимента

 Сюжетът на видео игрите дава идея на младия композитор за новия проект

Да правиш филмова музика, музика за видео игри и гейминг предизвикателства… Да играеш с нотите и да диктуваш настроението, като дори вкарваш инструментите във война… Това го може само Александър Костов!

32 годишният Александър е един от малкото българи, участвали в записите към музиката на световни хитове като: сериала „Короната“ ( The Crown), филмът с  Бен Алдридж  „Да пееш в Париж“ ( Paris song), култовите видео игри “Total War Three Kingdoms” или “Assassin’s Creed Odyssey” и още много други. Като част от екипа на семплинг компанията Strezov Sampling, Алекс участва в създаването на продукти използвани от филмови композитори по цял свят и този поглед към международните тенденции му помага да развие своя собствена идея.

Проектът „Войната на инструментите“  е уникална интернет платформа, която представя една песен записана в три коренно различни стилово и ансамблово варианта, но звучащи в абсолютен синхрон. Програмата позволява да се добавят и изключват инструменти, да се миксират трите записа, така че да се  експериментира с музиката и да се получи различен аранжимент. „Идеята всъщност възникна от битките на героите във видео игрите– споделя Александър Костов- помислих си какво би било ако вместо персонажи, инструментите да влязат във война. И тъй като досега бях правил различни аранжименти на една и съща мелодия, реших да отида до абсолютната крайност, в която не се повтаря един и същи инструмент в различните версии“.

Стартовата, авторска песен от проекта е със заглавие „It`s My Time To Bе Alive“.  Записана е със симфоничен оркестър, във фънк-рок вариант и в електро-денс вариант. Дванадесет бутона добавят или премахват гласовете на трима вокалисти и специфичните за всеки от стил музика инструменти. „It`s My Time To Bе Alive“ може да бъде слушана както в опцията само с вокал или инструмент, така и с включени всички възможни варианти. Една година отнема на Александър да изгради платформата събере екипа и реализира проекта, в който се включват:  Sofia Session Orchestra, басистът Тони Пиперов от Full Circle, невероятният Джейми Рашед, който сега обира симпатиите в „Гласът на България“,  мега талантливите Дани Димитров и Ева-Мария от Deep Zone Project и още много други музиканти, които може да видите и призовете за нестандартна битка във:

„ВОЙНАТА НА ИНСТРУМЕНТИТЕ“

WAR OF THE INSTRUMENTS

Music, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Филмов композитор създава „Войната на инструментите“”

Leave a Reply