Как бихте могли да вдъхнете нов живот на старите чаши?

Jan 04, 2022 Няма коментари by

Чашите са универсален подарък, подходящ за всеки повод и човек, независимо от неговия пол, характер или пък професия. А онези чаши с надпис, които могат да кажат хиляди неща, а в същото време на тях може да пише само една дума, са подарък, който никой няма да се осмели да откаже. 

Но с времето всяка чаша губи част от блясъка си. Танините, които придават вкуса на чая и кафето, понякога могат да оставят тъмни петна във вашите чаши. За щастие, една чаена лъжичка сода за хляб, няколко капки лимонов сок и гъба са всичко, от което се нуждаете, за да ги почистите. Но това не винаги е достатъчно. Освен това е напълно възможно и да изпуснете любимата си чаша, която да се строши непоправимо. Не се тревожете – можете да рециклирате старите си чаши, вдъхвайки им нов живот. Ето няколко идеи как.

Превърнете чашата си в свещник. Свещниците от чаши за кафе са страхотна идея. Свещите не само изглеждат наистина красиво в декоративна чаша, но високите страни означават, че восъкът няма да изтече върху повърхността отдолу.

Чашите са идеалното място за засаждане на билки. Винаги ли сте искали своя собствена билкова градина? Ако случаят е такъв, старите ви чаши са идеалната отправна точка. Те са с идеален размер и достатъчно здрави, за да поддържат растенията ви. Поставете малко почва на дъното на чисти чаши, добавете билките си и поставете на перваза на прозореца на слънчева светлина.

Използвайте отново чашата си, за да направите вкусно лесно лакомство. Знаете, че искате да си похапнете нещо сладко, но не ви се занимава да се развихряте с часове в кухнята? Ако горното е вярно за вас, тортата в чаша е възможна. Потърсете в мрежата подходящата рецепта.

Обичате ли да носите музиката с вас, където и да отидете? Ако искате да подобрите звученето и да усилите звука на любимите си парчета, една стара чаша ще ви влезе в страхотна употреба. Колкото по-висока е чашата, толкова по-силен ще е звукът. Какво трябва да направите? Просто поставете телефона си вътре с високоговорителя, насочен нагоре, и звукът ще отскача от стените, придавайки му повече дълбочина и много повече мощност.

Използвайте старите чаши като органайзери за бюро. Ако работното ви пространство е разхвърляно, последното нещо, което искате да ви пречи, са разпръснатите химикали навсякъде. Поддържайте бюрото си чисто и подредено, съхранявайки канцеларските материали в стари чаши.

Организирайте банята си. В старите си чаши можете да съхранявате четки за зъби, шноли за коса, ластички, четки за грим и други. Освен това, ако ги използвате, за да съхранявате четките си за грим в тях, няма да се налага да се разхождате до друга стая, за да ги приготвите за почистване. 

Направете изкуство. Ако сте изпуснали чашата си и тя се е строшила на малки парченца, използвайте ги, за да направите мозайка. Използвайте арт платно или нещо друго за основа и някакво силно лепило. Подредете парченцата в арт мозайка по свой вкус. 

Използвайте старите чаши, докато печете сладки. Чашите могат лесно да се превърнат във ваш помощник, благодарение на който ще оформяте идеалните бисквитки. Кръглата форма е перфектна за повечето рецепти за бисквити, а фактът, че чашата ви има дръжка, я прави много по-лесна за отлепяне от тестото. 

Използвайте чашите, за да съхранявате малки детски играчки. Попитайте всеки родител и той ще ви каже, че малките детски играчки може да са проклятие за тяхното съществуване. Играчки като обувките на Барби, парченца конструктор и други дребни неща могат да се изгубят много лесно. Обикновено те ще намерят пътя си до босия ви крак. Използването на няколко чаши, за предпочитане от пластмаса – е фантастичен начин да ги държите подредени.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как бихте могли да вдъхнете нов живот на старите чаши?”

Leave a Reply