Защото носенето на пижама е важно за един мъж

Jan 10, 2022 Няма коментари by

Осъзнавате ли, че неподходящото облекло за сън може да е причина за поредицата ви от лоши дни, в която сте напоследък? Или пък, че заради липсата на такова постоянно сте настинали? Много мъже не предполагат за важността от мъжки пижами, а в „БлуБел“ можете да разгледате различни модели. Помислете за това по следния начин – точно, както имате дрехи за работа, за парти или пък изискана вечеря, времето за сън също изисква специален дрескод. И това идва с много предимства.

Пижамата защитава тялото ви от студа. Въпреки че някои учени препоръчват да спите голи, пижамите имат няколко предимства като поддържане на тялото ви топло. Пижамата покрива напълно краката ви и ги предпазва от студа през цялата нощ. Въпреки че може да ви се струва добър вариант да се завиете с няколко завивки повече, топлата пижама е по-ефективна.

Носенето на пижама през нощта намалява риска от настинка или грип. В случай, че случайно съборите одеялата си, докато спите, или половинката ви ги вземе за себе си, ще се разтреперите скоро. В такава ситуация може да не се събудите веднага, за да се завиете. Ако не сте загънати, докато спите в хладна стая продължително време, най-вероятно ще се разболеете.

Докато добрият нощен сън ви помага да презаредите ума си за дейностите за следващия ден, кожата ви също така премахва мъртвите клетки по естествен път и се обновява. Когато се въртите по време на сън, тялото ви отделя мъртвите кожни клетки, пълни с микроорганизми с огромна скорост. Въпреки че може да не са вредни, те могат да причинят проблеми, ако попаднат на грешното място. Когато си лягате с пижама, повечето от мъртвата кожа и бактериите ще се озоват във вашето облекло, а не върху чаршафите ви. Вашето спално облекло действа като бариера между тялото ви и чаршафите. Затова трябва да перете пижамата си правилно и редовно.

За да имате добър нощен сън, трябва да се чувствате комфортно преди да заспите. Да се ​​чувствате комфортно, ще ви помогне бързо да заспивате дълбоко и да спите дълго време без прекъсвания. От особено значение е и материалът на пижамата:

  • Леки памучни пижами: Тези видове пижами са изработени от мек и дишащ материал и са най-подходящата опция, когато спите при по-високи температури. Освен това тези пижами са по-леки, което означава, че без проблем ще се въртите в леглото.
  • Фланелени пижами: Тези пижами са чудесен вариант за по-студени райони или през студените нощи. Ще се насладите на топлата и плътна материя на вашата пижама. Освен за спане, тези пижами са и ужасно удобни за домашно облекло.
  • Копринени пижами: Копринените пижами са меки, здрави и добре изолирани, което ги прави топли, дишащи и ефективни за предотвратяване на прегряване.
  • Тъкани пижами: Тези пижами са топли, меки и уютни, което ги прави подходящ вариант за цялото семейство.

Въпреки че не е нужно да се притеснявате как изглежда вашата пижама, стига да е удобна, този сценарий е приложим само ако спите сами. Но ако имате специален човек, който искате да впечатлите, носенето на привлекателна пижама може да ви даде някои бонус точки пред вашата половинка.

Дрешки

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Защото носенето на пижама е важно за един мъж”

Leave a Reply