3д фототапети – съвети при избор

Mar 29, 2022 Няма коментари by

Изненадващо, но прекрасните 3d фототапети винаги са на върха на модата. Някога тапетите с изображението на гора или водопад бяха мечтата на всеки. тази хартиени платна украсяват много апартаменти и бизнес сгради. Те обаче не могат да се сравняват с реалистичните съвременни 3d фототапети. Но напредъкът в технологиите се развива всичко повече и повече и вече се появи нов тип фототапети с триизмерно изображение. Такава картина изглежда обемна и дълбока, трансформирайки стаята. Преди време такива декорации бяха достъпни само за най-богатите хора, но сега почти всеки може да приложи такава в дома или офиса си. Остава само да разберем как да използвате фототапети 3d в интериора, което представлява и каквито са осигуряването на им.

Вероятно всеки поне всеки в живота си е гледал филм с 3D ефект. Това изображение е триизмерно благодарение на специална технология за създаване на филми и използване на очила. Нещо подобно е направено и с фототапетите, само че за тях нямате нужда от очила. Изображението на този тапет няма само височина и ширина, но и обем и дълбочина. Може да създаде ефекта, че даден предмет стърчи отвъд стената в стаята. Обратното има някои обекти, които могат да изглеждат далечни. Един детайл може да се възприеме така, каквото стои зад друг детайл и т.н. Като цяло картината на такива тапети седи обемна и много реалистична.

Триизмерният ефект се постига чрез висококачествена печат, качествени художествени техники и обработка на изображенията в специални програми. Класическите художествени техники включват черно-бяла рисунка, комбинация от топли и студени цветове, с текстурни елементи, линейна и тонална перспектива. Често използван трик при модерните фототапети 3d е централен обект и ще бъде много по-светъл от фона. Производителите използват и друг нюанс на възприятието на помещението: обектите с най-добрия цвят изглеждат всички едно и се намират в близост до обектите със студени цветове.

Един 3d фототапет е нещо чудесно и ще придаде уникалност на всяка една стая. Непременно разгледайте предложенията на fototapeti.eu.

Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “3д фототапети – съвети при избор”

Leave a Reply