За първи път Sofia Game Night 2022 ще се проведе в осем български града едновременно

Oct 05, 2022 Няма коментари by

Вижте събитията, които ще предшестват основната програма на фестивала

 

Четвъртото издание на градския фестивал Sofia Game Night ще се проведе на 5 ноември в градовете София, Перник, Бургас, Пловдив, Русе, Враца, Велико Търново и Сливен. Фестивалът е посветено на игрите в цялото им многообразие и си поставя за цел да представи различните им аспекти – от тяхното разработване, през икономическата роля на гейминг индустрията, до крайния потребител и удоволствието от времето, прекарано в игра. В рамките на Нощта на игрите над 40 локации в цяла България ще отворят широко врати, за да посрещнат публики от всички възрасти със специални събития, турнири по видео и настолни игри, детска програма, градски приключения, дискусии, партита и работилници.

Тази година основната програма на Софийската нощ на игрите ще бъде предшествана от поредица от събития, първото от които е на 13 октомври – онлайн дискусия между няколко организации, на която ще бъде обсъдено значението на компютърното образование още от най-ранна детска възраст. Последвана от представяне на  настолните игри Terra Futura (19 октомври) – игра, намерила пътя към ефективно обучение в проблемите на околната среда и принципите на кръговата икономика, и играта-иновация в образованието по права на човека –  Барабар на Сдружение „Възможности без граници“. И двете представяния ще са в клуба за настолни игри абордаж “Абордаж”, като поредицата ще завърши с кръгла маса по темата за настолните игри като обучителен и образователен инструмент .

“Както всяка година образователният аспект на игрите е силно застъпен във фестивала Sofia Game Night. Това не означава, че няма да се забавляваме – напротив! Локации от 8 града са подготвили изключително забавна програма, включваща множество турнири – от белот до култови игри като Diablo II и Minecraft. –  посочва Хелиана Велинова, организатор на Sofia Game Night. “Посетителите на фестивала ще могат да изпитат силни емоции във виртуалната реалност, както и да опознаят града си по нов начин, благодарение на градските ни куестове, да се запознаят със създатели на игри от България, да потанцуват под звуците на K-pop музиката и да изживеят още много незабравими игрови приключения” – допълва oще тя.

Организаторите информират, че входът за повечето събития е свободен или на преференциални цени, но някои от тях изискват предварителна регистрация, поради ограничени места. За повече информация следете сайта на Нощта на игрите – www.sofiagamenight.com.

Тази година събитието се провежда в партньорство със Ситуационен център “Отворени врати”, в рамките на което на сайта www.sofiagamenight.com ще има описания на локациите на украински език, за да улесни достъпа на украинската общност до фестивала. В някои от инициативите ще участват доброволци от Украйна.

Градският фестивал Sofia Game Night се провежда с подкрепата на продуктовата компания PokerStars, международен работодател в ИТ сферата и генерален партньор на фестивала, както и от българското game dev студио Incineration productions.

Facebook събития: https://www.facebook.com/SofiaGameNight/events/

Gaming, Music, Top News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “За първи път Sofia Game Night 2022 ще се проведе в осем български града едновременно”

Leave a Reply