Nothing Ear (stick) – безжични слушалки с оригинален дизайн и много добър звук (Ревю)

Jan 20, 2023 Няма коментари by

Компанията Nothing изгря на технологичния небосвод през миналата година с първия си смартфон – Nothing Phone (1). Моделът се отличава с наистина уникален дизайн – с прозрачен заден панел и LED светлини, сформиращи т.нар. “глиф” интерфейс. Всичко това увеличи хайпа около новия играч в сектора, а също и очакванията от неговите бъдещи продукти.

Сега в редакцията пристигна и новият продукт на компанията – безжичните слушалки Nothing Ear (Stick), които определено отговарят дори на най-високите очаквания за уникален дизайн. В следващите редове ще ви разкажем повече за устройството.

Дизайн 

Първото нещо, което ни направи впечатление при разопаковането на Nothing Ear (Stick) и работата ни с тях, е ергономичният им дизайн и здрава конструкция. Слушалките прилепват плътно на ухото и са толкова леки, че могат да се носят през целия ден, без дори да се забележат от околните.

Калъфчето за съхранение и зареждане също е много оригинално – то е с кръгла форма и се отваря с леко завъртане, при което слушалките се включват автоматично.

В допълнение, те нямат силиконови тапи като предшестващия ги модел Ear 1, което допринася за по-големия комфорт при продължително носене. В същото време липсата на изолиращи уплътнения води до отпадане на функцията ANC за активно потискане на околния шум.

Звук 

Липсата на тази функция се компенсира от качествения звук с богати дълбочини и ясни високи честоти, който идва благодарение на 12.6 мм. динамични говорители. Те са специално създадени за Ear Stick, вместо стандартните в Ear 1. Освен това е наличен алгоритъм за анализиране на околния шум и настройване на басите спрямо него, което допринася за консистентния и качествен звук.

Функцията Bass Lock

За да компенсира липсващото уплътнение, производителят е добавил функцията Bass Lock. Тя включва три микрофона. Първият е за измерване на звука в ушния канал и компенсиране на изгубените ниски честоти. Вторият – за улавяне на гласа при разговор, а третият – за околните звуци, за които се прави опит да се премахнат при разговор.

Сензори за натиск

Другата новост при Nothing Ear (stick) са добавените сензори за натиск. Те позволяват слушалките да се управляват чрез стискане, а не с докосване.

Издръжлива батерия 

Новите слушалки на Nothing разполагат с живот на батерията до 7 часа за слушане на музика с едно зареждане. Или общо 29 часа, ако са поставени в калъфа за съхранение.

Други екстри 

Ear stick имат рейтинг за водоустойчивост IP54, както и оптимизирана позиция на антените за по-добра работа.

В заключение

Слушалките Nothing Ear (Stick) са много оригинално решение, предлагащо комбинация от качествен звук и уникален дизайн. Те са ергономично оформени, за да не се забелязват и са изключително леки. На пазара у нас могат да се открият на цена от 220 лв., което ги прави по-евтини от миналогодишния модел.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Nothing Ear (stick) – безжични слушалки с оригинален дизайн и много добър звук (Ревю)”

Leave a Reply