Мистерии се разплитат и се сразяват чудовища в новите заглавия на Artline Studios

Feb 24, 2023 Няма коментари by

„Скълдъгъри Плезънт: Жив или мъртъв“ от Дерек Ланди, „Противоестествено: Прераждането“ от Мирка Андолфо и „Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ от Кийрън Гилън и Дан Мора са новите заглавия на Artline Studios

 

Три продължения на хитови поредици, изпълнени с епични приключения, очакват читателите в книжарниците. И този път от издателство Artline Studios са предвидили различни предложения за почитателите на фантастичните жанрове. „Скълдъгъри Плезънт: Жив или мъртъв“ e 14-ата книга за устатия детектив от международната бестселър поредица на Дерек Ланди. „Противоестествено: Прераждането“ е финалният трети том на комикса от Мирка Андолфо, изпълнен с поразителни политически и социални коментари. „Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ от Кийрън Гилън и Дан Мора е втората част на популярния в САЩ комикс, който предлага интригуващ съвременен прочит на легендата за крал Артур.

„Скълдъгъри Плезънт: Жив или мъртъв“ от Дерек Ланди

„Жив или мъртъв“ е четиринайсетата, предпоследна част в международната бестселър поредица на Дерек Ланди. Главните герои Скълдъгъри, Валкирия и Оумън са изправени пред най-епичното си приключение досега. Светът е напът да се промени до неузнаваемост, а героите трябва да вземат решения, от които зависи съдбата на човечеството.

Докато протести разтърсват магическия град Роърхейвън, а на хоризонта се задават бунтове и революции, Валкирия трябва да реши каква иска да бъде: героиня, която рискува всичко в името на благородния идеал, или убийца, която жертва собствената си душа в името на човечеството. Решението трябва да бъде взето, а за главните герои времето изтича.

Дерек Ланди е ирландски писател и филмов сценарист, който твори в жанровете хорър и фентъзи. „Скълдъгъри Плезънт“ е най-популярната поредица на Дерек Ланди, с над 2 млн. екземпляра продажби във Великобритания и Ирландия и е спечелила награди като Red House Children’s Book Award и Irish Book Award.

Книгите от „Скълдъгъри Плезънт“ започват като фантастични четива за деца, но бързо заемат достойно място сред най-обичаните фентъзи поредици както от тийнейджъри, така и от възрастни. Подобно на „Хари Потър“, и тук героите израстват заедно с читателите. Дерек Ланди изгражда широк и богат свят, който впечатлява с магическите си елементи, пълнокръвните герои и заплетените мистерии в сюжета. С всеки следващ роман авторът изправя героите пред все повече и по-страшни морални дилеми и мъчителни премеждия. Сега, след като поредицата вече е достигнала четиринайсетата си част, проблематиката се усложнява, драматичните моменти преобладават, а борбата между доброто и злото е по-ожесточена от всякога.

„Жив или мъртъв“ е поредната доза наслада за феновете на „Скълдъгъри Плезънт“ и качествените истории, съчетаващи екшън и хумор.

„Противоестествено: Прераждането“ от Мирка Андолфо

„Противоестествено: Прераждането“ е третият том на комиксовата антиутопия от Мирка Андолфо. Битките и мистериозните разкрития достигат кулминацията си във финала на поредицата, която завладява читателите с отличителния художествен стил на авторката и оригиналния свят, населен с антропоморфни животни.

В антиутопичния свят на Мирка Андолфо Законът допуска свързването само на индивиди от един и същи вид. Нарушителите биват наказвани, санкционирани и затваряни. Обвиняват ги, че извършват нещо противоестествено.

Борбата за душата на Лесли е в разгара си в „Прераждането“. Далеч от цивилизацията, тя не намира отговорите, които търси, и остава без приятели до себе си. Битката срещу Албиноса, опитващ се да превземе тялото ѝ и да събуди напълно злата ѝ сила, е отчайваща. През това време организацията, която иска да поеме пълен контрол над населението, е постигнала необходимото, за да продължи с последния си ход. На Лесли ѝ предстои да се изправи срещу най-тежките трудности досега във финала на комиксовата поредица.

„Противоестествено“ е една от най-успешните италиански комикс поредици за последните години. Авторката. Мирка Андолфо създава рисунките на Bombshells за DC Comics и Ms. Marvel за Marvel. Тя е създател на култовата поредица Sacro/Profano, издадена освен в Италия, и във Франция, Холандия, Германия, САЩ и Испания.

Зрелищните сцени и динамичният сюжет са само част от качествата на „Противоестествено“, които превръщат комикса в изкусително четиво за почитателите на седмото изкуство и на антиутопиите.

„Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ от Кийрън Гилън и Дан Мора

„Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ е вторият том от хитовата поредица на Кийрън Гилън и Дан Мора. Митовете и легендите оживяват в това комиксово приключение, което предлага на читателите оригинален съвременен прочит на историята за крал Артур.

След като Дънкан и баба му неволно изменят историята за крал Артур, в Чуждоземия цари хаос, който позволява на нови легенди и действащи лица да излязат наяве – и да предизвикат куп неприятности. Когато древен ръкопис е откраднат от Британската библиотека, Бриджит и Дънкан се изправят пред поредния легендарен герой. Срещата с него ще доведе до най-трудното им изпитание досега.

Сценарист на заглавието е авторът на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Кийрън Гилън („Нечестивите + Божествените“, „Междузвездни войни“), а художник е носителят на наградата „Ръс Манинг“ Дан Мора („Бъфи, убийцата на вампири“, „Клаус“). Поредицата „Някога и в бъдеще“ е финалист на наградите Eisner и двукратен финалист на наградите Hugo за „Най-добра графична история“.

„Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ е съвременно епично приключение в стила на вечните класики, което кара читателите да погледнат на митологията по нов начин.

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Мистерии се разплитат и се сразяват чудовища в новите заглавия на Artline Studios”

Leave a Reply