Над 6000 с „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ се впуснаха в неделен спортен полуден на лед, с танци, състезания, спорт и много настроение

Feb 27, 2023 Няма коментари by

Близо 2000 деца участваха в открита тренировка с Анди студио и Ванко Pump & Run и се учиха как се карат кънки на най-голямата ледена пързалка на Балканите
Повече от 6000 ентусиаста избраха неделния ден, в който честваме Сирни Заговезни, да изгонят зимната летаргия и заедно с „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ и раздвижиха столицата в ритъма на танците и ледените активни приключения. Хиляди се включиха в активната програма, учиха се да карат кънки като показаха завидни умения на лед, играха хокей, състезаваха се в шортрек, танцуваха, скачаха с чували, играха зумба и тренираха с Анди студио и Ванко Pump & Run.

Денят започна с Алфредо Торес и стотици се присъединиха към него от Народен театър за незабравим танцов флашмоб по столичния булевард Цар Освободител, заедно със звездните посланици на „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ Екатерина Дафовска, Йордан Йовчев, новото попълнение в златния отбор Катрин Тасева, Евгени Иванов – Пушката и съпругата му Маруся Иванова. Малко след това на най-голямата ледена пързалка на Балканите в Княжеска градина градуса на настроението се повиши и Део посрещна на леда незабравимите изпълнения на републиканските шампиони по фигурно пързаляне от кънки клуб „Танци на лед „Денкова – Стависки“ Андрей Манолов, Йоана Антонова, Мини Захариева, и вицешампионката на България по фигурно пързаляне, студентка от НСА Симона Георгиева. Йордан Йовчев, Екатерина Дафовска и Евгени Иванов – Пушката не останаха равнодушни, обуха веднага кънките и се впуснаха в магията на фигурното пързаляне, а Йовчев се пошегува „Никой спорт не ми е чужд и с еднаква лекота скачам на халките и после на леда“.

С подкрепата Фондация „София европейска столица на спорта“ ледената пързалка в Княжеска градина отвори врати за всички желаещи с вход свободен и близо 2000 деца и възрастни се включиха в един незабравим ден на лед. Многократна шампионка по фигурно пързаляне Александра Фейгин заедно с колегите си студенти от Национална спортна академия се включиха с атрактивна и активна програма и предадоха знанията и уменията си на участниците в „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ заедно с техния заместник ректор проф. Апостол Славчев.

Инструкторите по кънки на лед от НСА дадоха безплатни уроци на всички ентусиасти да научат повече за правилната техника как да се пързалят безопасно и уверено на кънки.
Всички участници в леденото бягане получиха ценни съвети и се включиха в надпревара с професионалистите по шортрек от Кънки клуб „Ледени звезди“, които имат над 20 годишна история и ежегодно техните състезатели печелят над 80 медала, както и техния колега националният шампион по шортрек, състезателят Димитър Георгиев в незабравима надпревара по „алеите“ на ледената пързалка. В скачане с чували, нова дисциплина в програмата на спартакиадата за непрофесионалисти „Нестле за Живей активно!“, активно поведе отбора Алфредо Торес. За любителите на силовите дисциплини на лед отбора от НСА специалност „Хокей“ и Хокеен Клуб “ЛЕВСКИ-СОФИЯ” заедно с Евгени Иванов – Пушката се прицелваха заедно с всички ентусиасти с точни удари във вратите на ледената пързалка, а победите бяха многобройни и запомнящи се. Родителите на най-малките участници също не пропуснаха възможността да се докоснат до този спорт, защото хокеят набира популярност сред децата с типичната висока скорост, характерна и за самия спорт.

В танцовото предизвикателство хилядите участници в „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ изпитаха незабравими емоции и научиха много нови движения заедно със своите учители за деня – златното момиче на българската художествена гимнастика Катрин Тасева, балетно студио Силфида и Национално училище по танцови изкуства, спортните мажоретки на Първа английска езикова гимназия, българските народни танци с „Граовци“, Masters of the dance и Балет Нова. Активните участници се включиха в специален открит урок по зумба от Стоян Михайлов, индуктор в Pulse Fitness&Spa, и се научиха как да поддържат форма и да се забавляват едновременно и навсякъде стига да имат хубава музика и настроение със себе си.

„Живей активно! вече 18 години не спира да изненадва и да вдъхновява всички, на всяка възраст и по всяко време да бъдат активни. Деца и родители днес се впуснаха в истински нестандартно, атрактивно и активно неделно преживяване в първото зимно издание на инициативата! Широките усмивки ни дават стимул да продължаваме с нови изненади във всяко издание, които се преплитат в програмата на най-активната спартакиада за непрофесионалисти в страната, а сигурна съм след днес всички деца ще знаят, че да си активен е забавно.“, сподели Нели Ангелова, директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

В ранните следобедни часове на Княжеска градина стана наистина горещо и много активно, когато на сцената на „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ се качиха Анди студио и Ванко Pump&Run. Целият площад пред ледената пързалка в Княжеска градина подскача и се раздвижи яко в ритъма на тренировката на Ванко Pump&Run, който е и създател на тази уникална активна методика. Не пропуснаха да се включат и Алфредо Торес заедно с Део в надпревара по лицеви упори, а Део изненада всички със завидни умения и готовност за олимпийски медал в тази дисциплина.

За най-малките гости, студентите от НСА по спортна анимация и професионален аниматор организираха няколкочасови активни и образователни игри, а малките ентусиасти се заредиха с много енергия, настроение и емоции, защото в „Живей активно!“ най-важното е всеки да се забавлява, движейки се и да опита възможно най-много нови неща.

С правилното отношение и ентусиазъм, човек може да посрещне всякакви предизвикателства, да опиташ нещо ново е невероятно, зарежда с адреналин и позитивни емоции, а това е най-важното. „Нестле за Живей Активно!“ и звездния отбор подкрепиха и се включиха заедно с всички свои последователи, защото най-важно е участието, то вече само по себе си е победа – затова и всички участници днес в инициативата са победители. А за победителите има и много награди, настроение и широки усмивки, за което се бяха погрижили брандовете на Нестле  NESCAFÉ 3in1, NESTLÉ Fitness, NESCAFÉ, NESTLÉ NESQUIK, KITKAT, LION, MAGGI и Нестле за По-здрави деца.

Повече за инициативата: 
Водени от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, през всеки сезон, по всяко време, инициативата „Нестле за Живей активно!“ вече 18 последователни години и с всяко издание предлага на своите последователи нови възможности да движение и активности.

„Нестле за Живей активно! Зима 2023“ се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Столична Община. Основни партньори на изданието са Фондация София европейска столица на спорта и Национална спортна академия. Зимното събитие е подкрепено от Университета за национално и световно стопанство, Pulse Fitness & Spa, Pirin Spring, и се провежда с медийното партньорство на BGRadio, Darik radio, Cosmopolitan, 24chasa, dir.bg, Offmedia, Webground, Sportal group, Dsport, Skafeto, bg-mamma​.

За снимки от събитието следете във Фейсбук и на сайта на „Нестле за Живей Активно! Зима 2023“, както и на страницата на „Нестле за Живей активно!“ вижте настроението от най-активната открита тренировка на Анди Студио с техния треньор Ванко Pump & Run.

Lifestyle

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Над 6000 с „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ се впуснаха в неделен спортен полуден на лед, с танци, състезания, спорт и много настроение”

Leave a Reply