Мъжка тениска – как да изберем подходящата?

Feb 28, 2023 Няма коментари by

Тениската е основен елемент от мъжкия гардероб. Със сигурност имате повече от една тениска в гардероба си. Какво търсите, когато купувате тениски? Когато избирате този тип облекло, си струва да разгледате няколко въпроса. Благодарение на това със сигурност ще можете да изберете стилна и модерна тениска, в която ще изглеждате страхотно.

И така, как да изберете правилната тениска?

Мъжка тениска – какъв размер да изберете?

Основното, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате тениска, е нейният размер. Една добре подбрана мъжка тениска може да ви помогне да оформите фигурата си. Благодарение на него ще скриете недостатъците на фигурата и ще подчертаете нейните предимства. Не забравяйте, че подходящата тениска не трябва да бъде твърде широка или прекалено тясна. Твърде широките мъжки тениски с щампи могат да ви накарат да изглеждате небрежно. От друга страна, твърде тесният модел ще ви накара да се почувствате като с тениска „след по-малкия си брат“. Също така е важно да изберете правилната дължина на тениската. Правилната дължина е тази, която достига над горната част на бедрата.

Когато избирате тениска, обърнете внимание и на дължината на ръкава. Ръкавът не трябва да надхвърля средата на рамото ви. Освен това може да се придържа към тялото, но преувеличаването на мускулите не е в съответствие с принципите на добрия вкус и за съжаление, не изглежда твърде добре.

Качество на материала

Освен размера, изключително важен е видът и най-вече качеството на материята, от която е изработена тениската. Обикновено качеството на материята върви ръка за ръка с цената на тениската. Добрата тениска обикновено струва поне няколко десетки злоти. По-високата цена означава по-високо качество на памука, използван в производството му.

Що се отнася до самата материя, тениските обикновено се изработват от вече споменатия памук. Обикновено на етикета на тениска ще намерите информация, че е изработена от 100% памук, но моделите от памук и добавки от други материи, например еластан, също са добър избор, благодарение на което придобиват еластичност. Най-качественият памук е египетският (ELS влакна – Extra Long Staple) и Prima Cotton. Така че потърсете мъжки тениски с тези маркировки, за да получите първокласна тениска.

Какво деколте да изберем?

Друго важно нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате мъжка тениска с къс ръкав, е нейното деколте. Мъжките тениски не трябва да имат прекалено голямо деколте, защото жените изглеждат много по-добре в такива. Струва си да се придържате към класиката. Стандартният избор е обло деколте, което стои добре на мъже с всякаква фигура. V-образните деколтета, от друга страна, изглеждат по-добре в тениски по тялото. Това деколте издължава силуета.

Мъжка тениска – какъв цвят?

Когато купувате тениска, обърнете внимание и на нейния цвят. Най-универсалното решение е бяла или черна тениска. Можете да го използвате във всякакви стилизации: както ежедневни, така и за по-елегантни и официални поводи. Не забравяйте обаче да не носите модел, който е посивял. Черни, бели, но също и тъмносини, зелени или сиви тениски изглеждат добре с дънки и панталони от плат.

Бъди в час!, Дрешки

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Мъжка тениска – как да изберем подходящата?”

Leave a Reply