AOC AGON PRO AG324UX е блестящ във всяко отношение монитор за игри и не само

Feb 06, 2023 Няма коментари by

Геймърите са хора с богато въображение. И вероятно често мечтаят за голям и красив монитор, с който могат напълно да се потопят в любимите си светове. Явно в AOC някой чува молбите им, защото на пазара се предлага модела AG324UX.

Той наистина е внушителен със своя диагонал от 31,5 инча и 4K резолюция. Но зад тези цифри се крият още много екстри и най-модерни технологии. IPS панелът глези погледа с чудесни богати цветове, максимални зрителни ъгли, но и бърза реакция – 1 ms GtG.

Знаем, че при дисплеите с по-голяма резолюция честотата на опресняване няма как да бъде екстремно висока, но в случая тук не можем да говорим за компромис. AOC AGON PRO AG324UX опреснява картината 144 пъти в секунда, така че за него няма неловки моменти и непознати територии. А като човек, който играе на 32-инчов 4К дисплей, мога само да ви препоръчам да си доставите това визуално удоволствие. Още повече, че в този модел е налична поддръжка на DisplayHDR 400, а това гарантира още по-голяма наслада в заглавията, които поддържат HDR (о, да, Doom Eternal!).

Съвсем естествено за модел от този клас дизайнът е УАУ, а стойката позволява да местите екрана буквално във всяко положение – даже по височина и във вертикална посока, докато намерите любимата си поза.

Когато гледате AOC AGON PRO AG324UX отпред, акцент във външния вид се явява масивната стойка с разперени крака и „плаващ“ долен край. Отзад нещата стават още по-интересни заради червените акценти в горната част на стойката и шестте Light FX ивици, които можете да персонализирате и синхронизирате по цвят и ефекти с други геймърски продукти на AOC. Така че шоуто е гарантирано, а приятелите ви със сигурност трудно ще прикрият възхищението си. За да ги довършите съвсем, можете да включите проекцията на логото AGON в основата на стойката – между предните два крака и така съвсем категорично да покажете, че не се шегувате, когато става дума за игра.

Моделът има и още един скрит коз, който допринася за комфорта и ексклузивността му. Това е дистанционното Quick Switch, с чиято помощ бързо ще сърфирате из екранните настройки, без да докосвате монитора и да запаметявате различни конфигурации. То е елегантно, дори футуристично на дизайн и благодарение на големите си бутони много лесно за използване. Дистанционното се оказва безценно, ако трябва бързо да смените настройките по време на игра.

А сега, съвсем не на място, можем да си поговорим за работа. Защото макар и геймърски звяр, този монитор е отличен инструмент именно за работа. Наличието на USB-C порт със зареждане до 90W прави свързването на всеки модерен лаптоп елементарно само с един кабел, а точно това искат професионалистите.

Освен това, AOC AGON PRO AG324UX може да показва картина от два източника едновременно в режим Picture-by-Picture, така че многозадачността е ограничена само от вашия капацитет. И за да е още по-удобно, можете да управлявате тези две машини само с един комплект от мишка и клавиатура с помощта на вградения KVM превключвател. Мониторът сам подава сигналите към правилната система в зависимост от избрания вход за видео сигнала.

Моделът разполага дори с Low Blue Light режим, който щади очите при продължителна работа.

Силен коз за използването на този дисплей за дизайнерски задачи е покритието на почти 100% от цветовото пространство DCP-P3 или измерено в цифри – 1,07 милиарда цвята.

Списъкът с екстри в AOC AGON PRO AG324UX като че ли няма край – мониторът разполага още с доста убедителни говорители с мощност 2х8W и вграден USB 3.2 хъб с четири порта, единият от които с поддръжка на бързо зареждане на мобилни устройства. И за десерт – общо три броя HDMI 2.1 и DisplayPort 1.4 конектори, вход за микрофон и аналогов изход за слушалки, така че всичко да ви е под ръка на едно място. Спокойно можете да свържете модерна конзола, за да поиграете на воля и то при висока резолюция и честота на опресняване.

Сега вече вероятно ви е ясно защо AOC наричат този модел Unbeatable. Този монитор просто блести с върхови технически спецификации и доста удачен, откровено геймърски дизайн, който остава в рамките на добрия вкус и излъчва солидна мощ. А когато намерим толкова уникален модел, цената минава на втори план, защото е важно, че го има.

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “AOC AGON PRO AG324UX е блестящ във всяко отношение монитор за игри и не само”

Leave a Reply