Излиза дебютната стихосбирка на поетесата и журналист Катя Димитрова

Apr 19, 2023 Няма коментари by

Излиза дебютната стихосбирка на поетесата и журналист Катя Димитрова. Тя носи името „Плач по всички жени преди мен“ и е с редактор Георги Господинов.

Това е дебютната поетична книга на Катя. Издадена е от „Жанет 45“.

Сбирката съдържа близо 40 творби на поетесата, писани през последните 10 години.

Можете да направите предварителна поръчка ТУК

Как се пише и живее, когато „толкова нищо не е наред“, когато, докато плачеш за себе си, плачеш за жените преди теб, заради всички тях или те плачат през теб. Стихосбирката на Катя Димитрова само по определение е дебют, нейното писане знае за болката, но и за иронията, може да бъде романтично и рязко едновременно, уязвимо и смело. Радвам се, като открия такова писане. Книга за неспокойно четене.

Георги Господинов

Преди повече от десет години прочетох първите ѝ стихотворения – не ги откривам в тази книга и знам, че Катя дълго е утаявала думите си, докато пораснат за този ярък дебют. Силно женско писане, което едновременно отдава почит на традицията, но и заявява себе си извън нея: сякаш една междупоколенческа сълза е препълнила окото на поезията и всеки миг ще се спусне надолу. Този плач е красив.

Йорданка Белева

Катя Димитрова е родена на 1 юни 1992 г. в град Раднево. Има бакалавърска степен по журналистика от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и е завършила магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ в същото учебно заведение.

Журналист с повече от 10 години опит, Катя е работила във вестник „Сега“, медийната група на Investor, информационна агенция БГНЕС, OFFNews и телевизия BiT. През последните 5 години е била редактор и главен редактор на Gospodari.com – уебсайта на предаването „Господари на ефира“.

Отличавана е от национални и международни поетични конкурси. Нейни стихотворения са публикувани в „Литературен вестник“.

Стихчета

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Излиза дебютната стихосбирка на поетесата и журналист Катя Димитрова”

Leave a Reply