В София се проведе концерт на Николай Захариев „40 години живот и 27 години на сцената”

May 22, 2023 Няма коментари by

Николай Захариев е роден в София през 1983 г. и е израснал в институции за деца без родители. Докато учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ е стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска.

След това завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специален предмет Пеене и музикална педагогика. Има опит 27 години на сцената. Участвал е в предаванията „Като лъвовете“ по БНТ, „Шоуто на Слави“ по БТВ, „Музикална Академия“ по ТВ 7, „Черешката на тортата“ по Нова ТВ, в сутрешните блокове на Нова ТВ и БНТ и др.

Има участия на сцена и в Античен театър Пловдив, Зала 1 на НДК, Софийска
опера, Летен театър на Пловдив, както и в цяла България.

Николай Захариев е носител на наградите Златен медал за оперетен дует – гр. София, Надмощие на духа – 1-во място – гр. Велинград през 2013 г., Гран При в гр. Перник през 2014 г.

Той пее и композира музика. Пее и с мъжки вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, където е и музикален ръководител.

На 18 май Николай Захариев осъществява една своя мечта – да направи концерт-спектакъл, с който рестартира музикалната си кариера след Пандемията и същевременно отбелязва 40 години живот и 27 години на сцената.

Концертът е подкрепен и от негови приятели. Сред тях е певицата Мая Нешкова.

В концерта участва мъжки вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, на който Николай Захариев е музикален ръководител. В навечерието на 24 май, те представиха на публиката
песента „Песен за Славянството“ по музика на Николай Захариев и текст на Йордан Ватев –
родственик на Стоян Михайловски, автор на текста на песента „Върви, народе възродени“.

Вокален ансамбъл “Вокс Офикус” изпълни и песента „В памет на героите“, по музика на Николай Захариев и текст на Жорж Йорданов, както и други песни и инструментални пиеси.

Сред участниците бяха още Мая Венева, Антония Недева и женско трио за народни песни. Водеща беше Руска Дросева, бивш кмет на с. Мрамор, която представи шопски хумор.

Поздравително пожелание поднесе г-жа Ваня Перпелиева, президент на Фондация „Бъдещето на света“. Николай Захариев получи поздравителен адрес и от Президента Румен Радев.

Music

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “В София се проведе концерт на Николай Захариев „40 години живот и 27 години на сцената””

Leave a Reply