Дигиталните скаути на Yettel се приземяват на Hello Space 3.0

Jun 28, 2023 Няма коментари by

Yettel и Център за безопасен интернет ще учат на киберсигурност деца и младежи по време на фестивала

Yettel се включва в третото издание на младежкия научен фестивал Hello Space на 29 юни от 9.00 до 17.00 ч. в София Тех Парк. Операторът, заедно със своите партньори от Център за безопасен интернет, ще представи атрактивни инсталации, с които ще предизвика деца и младежи да демонстрират своите знания за безопасно сърфиране в мрежата. Активностите са част от образователния куиз Digital Scouts, който за пръв път се пренася и в офлайн среда.

Всички, които преминат успешно през предизвикателствата в шатрата на Yettel и покажат умения за справяне с опасностите в интернет, ще получат и специални подаръци. Инсталациите, които  ще изпитват знанията на децата, са посветени на 4 теми: „Непознати онлайн“, „Фалшиви новини“, „Сигурност и защита в интернет” и „Онлайн тормоз”. Сред задачите, пред които ще се изправят участниците, са създаване на силна парола, разпознаване на фалшиви новини онлайн и справяне с казуси за реални ситуации, в които младежите попадат ежедневно в интернет.

Под формата на игра децата ще се запознаят с важните теми за онлайн тормоза, споделянето на лична информация и разговорите с непознати в дигитална среда. Специалисти от Yettel и Центъра за безопасен интернет ще помагат на младежите да достигнат до правилните отговори, за да могат те да бъдат по–информирани и да не стават жертви на злонамерени онлайн практики. Всеки, който отговори правилно на въпросите във всяка от четирите инсталации, ще може печели награда.

Безопасността на тийнейджърите и ангажирането им с темите за сигурността и опасностите в онлайн средата е основната задача на образователната играта Digital Scouts. Тя е част от дългосрочната програма на Yettel „Безопасен интернет”, която до този момент е достигнала до близо 60 000 деца и младежи с информация за опасностите в интернет пространството и съвети как да ги избягват.  В края на лятото ще се проведе и петото дигитално издание на образователната игра, в което участниците ще отговарят на 12 въпроса за киберсигурността и ще участват томбола за страхотни награди.

Темата за сигурността онлайн е и една от приоритетните в стратегията за устойчиво развитие на телекома, който си е поставил амбициозната задача да ангажира с посланията за безопасен интернет 40 000 деца всяка година чрез инициативи като Digital Scouts, както и да помага ежегодно на 10 000 души да развиват дигиталните си умения.

Младежкият научен фестивал Hello Space се провежда за трета поредна година и представя на малки и големи завладяващи научни работилници, интерактивни изложби, интересни беседи и вълнуващи демонстрации по темите на космоса, науката и технологиите по методите на SТЕAM. Входът е свободен, необходима е само предварителна регистрация на следния линк.

Online services

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Дигиталните скаути на Yettel се приземяват на Hello Space 3.0”

Leave a Reply