Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

Jul 24, 2023 Няма коментари by

Близо 3000 фенове на спорта станаха свидетели на 69 впечатляващи волейболни срещи на плаж Аспарухово

 

След десетки волейболни мачове и тридневни демонстрации на спортни умения пред близо три хиляди зрители вече са ясни победителите в републиканския волейболен турнир по плажен волейбол на БФВ „Нестле за Живей Активно!“, организиран от Община Варна волейболен клуб „Energy” и в партньорство със City Cash.

Първото място при жените остава във Варна при отбора на Ева Петрова и Дарина Карипиди, а златото при мъжете се раздели между София и Варна в лицето на Стефан Въртигов и Георги Бинев. Среброто при жените се връчи на Ирена Мишонова и Десислава Николова, а при мъжете то отиде при Димитър Механджийски и Димитър Калчев.

„Това е петият пореден турнир „Нестле за Живей Активно“, в който имам удоволствието да участвам. Много е хубаво да видиш развитието на събитието и все по-големият интерес, който среща всяка година. Този уикенд видяхме много сериозно волейболно ниво в 69-те спортни срещи. Адмирации за издръжливостта, мотивацията и уменията, които всичките включили се демонстрираха в турнира., каза Евгени Иванов – Пушката, посланик на „Нестле за Живей Активно“ от 2007 година. 

В борбата за трето и четвърто място при мъжете се срещнаха Георги Ботев и Стефан Георгиев срещу Даниел Петров и Благовест Петров, като победата отиде при братята Стефан и Благовест Петрови. При жените бронза отиде при отбора на Стефани Кьосева и Вероника Иванова след сблъсъка с Анна Дубовая и Емилета Рачева.

„Благодарим на всички приятели, които спомагат за популяризирането на този плажен спорт и на „Нестле за Живей Активно“, с които за поредна година промотираме физическа активност и балансиран начин на живот в морската столица. А за всички любители на този спорт, които демонстрираха прекрасен волейбол на високо ниво нямам какво повече да кажа освен – „Аплодисменти!“, каза Данчо Илиев, главен експерт от дирекция „Спорт“ Община Варна.

Радвам се на огромната подкрепа и участие, които получихме за ежегодния национален турнир по плажен волейбол. Благодарим на Община Варна и на “Нестле за Живей Активно” за решаващата им роля да направят това събитие възможно. Благодарим също и на City Cash, Simpson Spence and Young, Интерком груп, Белдо и Китно за техния ценен принос. Браво и на всички включили се във волейболните надпревари и се надяваме отново да се съберем догодина и да осъществим поредното зареждащо състезание., сподели Евгени Петков, председател на волейболен клуб „Energy“.

Конкурси, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни”

Leave a Reply