Гримьорът Теодора Пенева за Хелоуин: Феновете на празника се подготвят със седмици за него

Oct 24, 2023 Няма коментари by

Почитателите на артистичните грим визии нямат търпение за предстоящия Хелоуин. Подготовката започва седмици по-рано, като специално внимание се отделя на перфектния страшен грим, за който е задължително да се погрижи професионалист.

Гримьорът Теодора Пенева е виртуозът с четките, който може да преобрази всеки за празника на Вси Светии и да го потопи в „мрачната“ атмосфера чрез декоративната козметика.

„Всяка година при мен, за да ги преобразя, идват най-верните фенове на празника. Вещерският и skull гримът с декорации и цветя от мексиканския „Ден на мъртвите“ винаги са на мода. Тази година обаче към най-желаните образи добавяме и Барби и Кен – заради фурора на филма за Барби, всички искат да приличат на героите.“, споделя Теодора и допълва, че много нейни клиенти се спират и на визията на Уенсдей – момичето с начумерен поглед от „Семейство Адамс“.

Обикновено съвършеният арт грим за Хелоуин изисква малко повече време от бюти грима. Арт гримът се създава за около час, в зависимост от сложността на образа, на който максимално се стремим да се оприличим. „Бюти гримът е създаден, за да подчертае леко красивите ни черти, докато арт гримът е предназначен за карнавали и театрални образи. В него се използват бои. Затова е и много по-труден.“, разказва майсторът на макиажа Теодора.

Въпреки употребата на по-специална козметика за него обаче, той е напълно безвреден. Боите са офталмологично тествани и безопасни за употреба върху кожата и лицето, а премахването им, както всяка дама знае, става с мицеларна вода, дегримьор и почистващ продукт за лице.

„Останаха броени дни и вече искрено се вълнувам за всички, които вече са се записали и ще дойдат за преобразяване при мен. В нашето студио Love Art & Make Up на 31-ви октомври винаги е много интересно – на едно място можете да видите скелет, котка, вещица и Круела Де Вил, говорейки си един с друг.“, усмихва се грим мастърът Теди.

Body arts, Красота

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Гримьорът Теодора Пенева за Хелоуин: Феновете на празника се подготвят със седмици за него”

Leave a Reply