Новото издание на Digital Scouts на Yettel учи децата на онлайн безопасност в социалните медии

Nov 20, 2023 Няма коментари by

От 20 до 27 ноември популярни инфлуенсъри се включват в кампанията с образователно съдържание в TikTok и Instagram

 

От 20 до 27 ноември дигиталното приключение за деца и младежи Digital Scouts идва с нови знания за онлайн безопасността, любими инфлуенсъри и страхотни награди. В продължение на една седмица шестото издание на образователната инициатива на Yettel, реализирана в партньорство с Национален център за безопасен интернет (SafeNet), ще ангажира децата с темата за опасностите онлайн с леснодостъпна и полезна информация и съвети. Кампанията ще бъде реализирана изцяло в социалните медии, където децата и младежите прекарват по-голямата част от свободното си време и където всъщност са най-уязвими от опасностите на дигиталната среда.

В шестото издание на Digital Scouts се включват любими на подрастващите лица, сред които Борислав Вълов (Ей Бо), Милен Колев, Борислава Тодорова и Мелина Хаманова.  Чрез образователно съдържание по теми като: „Непознати онлайн“, „Фалшиви новини“, „Сигурност и защита в интернет” и „Онлайн тормоз” инфлуенсърите ще съветват последователите си как да се предпазват от най-често срещаните заплахи в интернет.

Едновременно с това ще отправят към тях и въпроси в TikTok и Instagram,  за да проверят знанията им. Всички, които участват с коментари и дадат правилни отговори, ще имат възможност да спечелят чудесни награди, включително специална кутия Mystery Box със смарт джаджа от Yettel, информационни материали за безопасно поведение онлайн от SafeNet и специален мърч от инфлуенсърите.

Digital Scouts е дългосрочна социално отговорна инициатива на Yettel, която операторът реализира в изпълнение на една от целите в своята Стратегия за устойчиво развитие: всяка година да ангажира 40 000 деца с темите за онлайн безопасност.

Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Новото издание на Digital Scouts на Yettel учи децата на онлайн безопасност в социалните медии”

Leave a Reply