Издателство Noble Star Books представя „Картографите“ на британската актриса Тамзин Мърчант

Feb 13, 2024 Няма коментари by

Детският роман е продължение на успешния дебют „Шапкарите“ – едно магическо детско фентъзи, което ни пренася във великолепния и пъстър свят на майсторите Шапкари.

Главната героиня Кордилия Хатмейкър е изучила семейните тайни на шапкарството – занаят, чрез който майсторите вплитат магия в шапките, които правят. Един ден баща й – Просперо Хатмейкър, изчезва в морето и тя трябва да го открие, преди да е станало твърде късно. Кордилия успява да предотврати война между Англия и Франция в първата книга от поредицата, но така и не успява да намери баща си. В телескопа му открива тайна карта и закодирано послание. И се отправя в търсене на баща си из Лондон в опит да разчете картата… Това, на което не очаква да попадне, е тайното общество на Картографите. Както и да научи, че магията е навсякъде около нас – само ако знаеш къде да гледаш…

И така… Кои са Картографите? Никой не е чувал за тайното им общество, но по какъв начин те са свързани с поредната доза неразбории в Лондон?

Всички приятели и почитатели на детските вълшебни романи могат да научат как се правят карти и да се запознаят с най-новите приключения на Кордилия Хатмейкър на специално събитие.

Книгата “Картографите” ще бъде представена на 17-и февруари 2024 г. от 11.00 ч в сградата на Съюза на архитектите в България на ул. Кракра 11, етаж 2.

Специален гост на събитието ще бъде гл. ас. д.р Евгения Сарафова, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и експерт по ГИС и дистанционни изследвания. Всички присъстващи деца и техните родители ще имат възможност да се включат в картографска работилница.

Романът е подходящ за деца на възраст 9 – 12 години.

Тамзин Мърчант е актриса и автор на детски фентъзи романи; родена на 4 март 1987 г. в Хейуърдс Хийт, Великобритания. Тя израства в Австралия, Южна Африка и Дубай, преди да се премести в Англия в ранните си тийнейджърски години.

Тамзин Мърчант е актриса от седемнайсетгодишна възраст. Работата й я води на пътешествия из целия свят и през времето. Чрез ролите си е била в епохата на Тюдорите, във Викторианската епоха, в Якобитската и Джорджианската епоха. Оцеляла е по време на Блицкрига през 1940 година и е издъхнала от пневмония по времето на крал Едуард. Била е извънземно, вещица, обречена кралица, буен шотландски воин и непокорна бегълка от висшето общество. Най-известната й роля е на Джорджиана Дарси в „Гордост и предразсъдъци“. „Шапкарите“ е първата й книга.

Запитана откъде е получила вдъхновение за света на Шапкарите и своята героиня Кордилия Хатмейкър, Тамзин отговаря: „Един сън! Сънувах вълшебните Шапкари една нощ, докато снимахме Carnival Row, където има много прекрасни шапки. Събудих се с ясната представа за свят, в който живее вълшебното семейство Хатмейкър, които изработват шапки.“

Книги

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Издателство Noble Star Books представя „Картографите“ на британската актриса Тамзин Мърчант”

Leave a Reply