ЧПГСИ АКАТАМУС организира Ден на отворени врати на 26 март

Mar 18, 2024 Няма коментари by
Юлия Аткова

Юлия Аткова

Във вълнуващо преживяване обещава да се превърне Денят на отворени врати в Частната професионална гимназия по сценични изкуства АКАТАМУС. За пръв път тази година гимназията организира достъп за всички, които желаят да се запознаят с уникалните възможности, които предлага.

На 26 март 2024 г. деца и родители ще може да надникнат зад кулисите на професионалното обучение по изкуства и да се запознаят лично както с преподавателите, така и с Юлия Аткова, директор на АКАТАМУС.

Не само ще презентираме единствената по рода си гимназия за сценични изкуства, но на 26 март ще организираме и ексклузивна програма за нашите гости споделя Юлия Аткова.

Посетителите ще имат възможност да присъстват на открити уроци по двете профилирани специалности‒ актьорско майсторство и поп и джаз пеене, както и за кратко да се потопят в необикновената атмосфера на часовете по специални предмети, като: вокална подготовка; солфеж и теоретични дисциплини; актьорско майсторство; танци; художествено слово; правоговор и драматургия.

Освен към Юлия Аткова бъдещите гимназисти и техните родители ще може да зададат персоналните си въпроси и към някои от преподавателите в АКАТАМУСд-р Ралица Бежан  (художествено слово и техника на говора), режисьора Антон Радославов (драматургия), Диа Мантова  (актьорско майсторство), Даниела Станкова (поп и джаз пеене), Драгомир Милев (музикално теоретични дисциплини) и Петър Герзилов (танци).

Ден на отворени врати за бъдещите актьори и певци

За да може Денят на отворени врати да премине с максимална полезност, екипът на ЧПГСИ АКАТАМУС кани всички, които  желаят присъствие, предварително да се регистрират в специално създадената платформа:

https://acatamus.bg/den-na-otvoreni-vrati/

Традиционно Денят на отворените врати предшества консултативните дни за ученици, които имат намерение да кандидатстват в гимназията през новата учебна година или в по-далечно бъдеще. Актуалните дати са 13-ти и 14-ти април 2024 г., когато преподаватели по основните специални предмети ще запознаят желаещите с условията за кандидатстване. Екипът на АКАТАМУС ще обърне и персонално внимание на младите таланти, като работи с тях над материалите за изпита: актьорски етюди, текстове и песни.

Създадена през 2022 г., АКАТАМУС е първата частна професионална гимназия, в която творчеството и образованието вървят ръка за ръка. Възпитаниците усъвършенстват класическото средно образование, развивайки професионално таланта си. Обучението в АКАТАМУС съчетава традиционните методи в изпълнение на учебните програми на МОН с иновативни подходи за адаптиране към новото поколение и предизвикателствата на съвременните изисквания. Преподавателите са отлични педагози и доказани практици в сферите на образованието и културата.
Мечтата на екипа на ЧПГСИ АКАТАМУС е да допринесе за развитието на българската творческа сцена и да дава добър пример за образованието в България
.

Вижте повече за АКАТАМУС:

https://acatamus.bg/

ЧПГСИ Акатамус | Sofia | Facebook

АКАТАМУС (@acatamus) • Снимки и видеоклипове в Instagram

Arts, culture, School, Top News, Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ЧПГСИ АКАТАМУС организира Ден на отворени врати на 26 март”

Leave a Reply