В деня на детето се открива изложба с най-добрите международни детски рисунки

May 29, 2024 Няма коментари by

На 1 юни в Amuse Bouche by SKABRIN излагат творби на таланти от 60 страни

 

На 1 юни (събота) от 18:00ч. в новия бутиков хотел Amuse Bouche by Skabrin, в град Банско ще се открие юбилейната изложба „10 години световен конкурс за детска рисунка“. Организатор на събитието е фондация “Малък Зограф“, а експозицията ще бъде отворена за посетители до края на месец юни. Тя ще покаже някои от най-забележителните детски рисунки, печелили награди в Световния конкурс за детска рисунка през годините.

Изложбата има за цел да зарадва жителите и гостите на курортното градче, като им даде възможност да се докоснат до изкуството на деца от десетки страни по света, сред които: България, Сърбия, Гърция, Румъния, Унгария, Испания, Молдова, Египет, Китай, Тайланд, Република Корея, Индия и други. Ежегодно в традиционния конкурс вземат участие деца от близо 60 държави, а събитието е съпътствано и от годишна церемония по награждаването на призьорите.

На 20 май стартира и процедурата по изпращане на рисунки за участие в XI „Световен конкурс за детска рисунка“. Тази година, журито предизвика въображението на участниците с темите: „Природните чудеса на моята страна” и „Артистична експедиция – въображаемо пътешествие”. Церемонията по награждаването ще се състои в изложбените зали на НУПИД “Акад. Дечко Узунов” в град Казанлък. Екипът на Фондация „Малък Зограф“ се надява да подари на победителите в единадесетия конкурс пътуваща изложба извън пределите на България.

За пореден път хотел Amuse Bouche by Skabrin подкрепя изложба, която се случва в гр. Банско. Мениджърският екип на комплекса има амбицията да застава зад интересни проекти, които имат за цел да развиват културните ценности в региона. Не случайно, над централния вход на сградата е разположен ефектен графит, изрисуван от дуото Arsek&Erase, едни от най-известните български графити артисти, чийто стенописи стигат от САЩ и Китай до Русия и Тайван.

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “В деня на детето се открива изложба с най-добрите международни детски рисунки”

Leave a Reply