Какво да не пропуснем от програмата на Board Game Fest 2024 в село Чавдар този уикенд

Jun 13, 2024 Няма коментари by

Турнири, стендъп комеди, дискусии, експо зона и парти зона, разнообразни занимания за деца и акустичен концерт са само част от забавленията, които очакват всички гости на село Чавдар този уикенд

 

Националният фестивал за настолни игри Board Game Fest ще се проведе на 15 и 16 юни в село Чавдар. Екипът на CollectiveView са подготвили разнообразна и вълнуваща програма за всички фенове на настолните игри, а Община Чавдар се е погрижила за прекрасните условия и туристическите атракции, които могат да се видят в района.

Ето акцентите, които не бива да пропускате.

Събитията на сцената ще започнат с с дискусия на тема “Геймърски мотивационен профил и тренд за намаляващ интерес към стратегическо мислене и планиране”, водена от Ина от CollectiveView, Иван Иванов и Константин Илиев. Те ще обсъдят настоящите тенденции в геймърските общности и ще анализират значението на стратегическото мислене в игрите.

След това ще се проведе работилница “Рисуване на карти Dixit с Time for Me”, където участниците ще могат да създават уникални карти за играта Dixit. Това е чудесна възможност да развиете своите художествени умения и да се забавлявате творчески.

Геймърският Quiz с Мишо от CollectiveView ще предложи много забавление и предизвикателства за всички участници, които искат да тестват знанията си за настолните игри и да се забавляват с приятели.

Марина Дрънкова ще направи запомнящо се представяне в характерния за нея стил, познат от статиите й, предлагащи хумористичен обзор на проведени събития от хобито, от участието й в Игра на годината, а може би от съдебната зала или от детските площадки в Пловдив.

Дискусията “Дизайн на игри: Творчески процес, но и пазарно прицелване” с Иван Алексиев и Костадин Лопарски ще разкрие повече за успешния гейм дизайн и бизнес практики. Ще научите как се балансират креативността и комерсиалната привлекателност при създаването на настолни игри.

Йоанна Панкова ще проведе кинези клас на тема “Как да играем без да се схващаме”, където ще представи техники за поддържане на добра физическа форма по време на дълги игрови сесии. Това е идеалният начин да се уверите, че тялото ви е в добра форма, докато се наслаждавате на игрите.

Вечерта ще бъде изпълнена със смях благодарение на стендъп шоуто с Иван Алексиев и Владислав Недков – VladiNed comedy. Те обещават много усмивки и добро настроение за всички присъстващи.

Денят ще завърши с награждаване на победителите от турнирите в съботния ден, последвано от “До края на света и обратно“ – специален акустичен концерт на Георги Арсов, който ще бъде бъде перфектен завършек на изпълнен с емоции ден.

Неделя на сцената:

В неделя на сцената ще се проведе дискусия на тема “Legacy vs. една игра поне 30 пъти?” с Георги Аврамов и Георги Арсов, където ще обсъдят предимствата и недостатъците на играенето на една и съща игра многократно.

След това, Биляна Вълчева ще проведе работилница “Everdell: Face Painting”, в която ще рисува подбрани персонажи от играта. Това е подходящо за лица над 5 години и е чудесна възможност за забавление и потапяне в красивия свят на световноизвестната игра Everdell.

Следобедните часове ще бъдат посветени на “CATAN Big Game” от Intelligames, което ще предложи уникално преживяване за всички фенове на тази класическа игра на голямата сцена, където ще може да се наблюдава от останалите гости.

Фестивалът ще завърши с награждаване на победителите от турнирите в неделния ден и томбола с награди, осигурени от организаторите и спонсорите на събитието.

В рамките на богатата турнирна програма на фестивала в събота ще се проведат турнири по “Криле”, “Project L”, “Шахмат”, “Dune Империум”, “Каркасон” и “Свий сармите”, а в неделя по “Тераформирай Марс”, “Пътуване из времето” и “Билет за влак” ще предоставят възможност на участниците да демонстрират своите умения и да се състезават за награди.

Не пропускайте и изложението, където ще бъдат представени игри от български дизайнери и издатели, както и победителите в различните категории на Golden Geek Awards 2023 и други игри от чуждестранни дизайнери и издатели.

Фестивалът, който е подходящ както за хора, които са фенове на настолните игри, така и за такива, които никога не са играли, ще предложи и детска зона с игри, богата селекция от социални и парти игри, 3D принтиране с Experify 3D, възможност да се докоснете до магията на книгите-игри със сдружение Сдружение „Книги-игри“ на специалния им щанд, платена зона с надуваеми батути (Приключенски залив), детска работилничка за рисуване (Time for Me), Face Painting за деца (Приключенски залив), въжен парк и стени за катерене (Въжеландия), възможност за посещение на Археологически парк „Тополница“ (Община Чавдар) и др.

Организаторите ви очаквати в село Чавдар за два дни, изпълнени с игри, забавления и незабравими моменти. За повече информация и записване за събитията, посетете: boardgamefest.bg

Arts, Slide

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Какво да не пропуснем от програмата на Board Game Fest 2024 в село Чавдар този уикенд”

Leave a Reply