Над 25 000 души споделиха емоцията Aniventure Comic Con

Jul 08, 2024 Няма коментари by

Следващото издание на фестивала ще се проведе на 5 и 6 юли 2025 г.

 

Този уикенд (6-7 юли) се проведе вероятно най-голямото събитие за поп култура у нас. Над 25 000 любители на косплей, манга, аниме, гейминг, комикси, кино и графити се събраха, за да се забавляват в компанията на популярни актьори, художници и таланти от цял свят. Два дни, 4 зали и хиляди емоции. Разнообразната програма позволи на всеки да се потопи в своя свят и да бъде себе си сред съмишленици. Десетки зони с игри и изненади, панели със звезди от киното, гейминг турнири, срещи със знаменитости от малкия екран, работилници, конкурси и шоу програма са само част от всичко, с което Aniventure Comic Con ще се запечата в сърцата на публиката. След фантастичния завършек на тазгодишното издание организаторите обявиха и датите за следващата година, а именно 5 и 6 юли 2025.

В рамките на Aniventure Comic Con 2024 феновете имаха възможност да се срещнат на живо с актьорите Ross Marquand, Dan Fogler, Anna Shaffer, Vincent Regan и Мария Бакалова, които с усмивка и много топло отношение посрещнаха своите почитатели за снимки и автографи. Освен тези близки срещи актьорите разказаха за себе си и споделиха интересни моменти от живота и кариерата си по време на специални интервюта от сцената на зала 1. Към тях се присъединиха Юлиан Костов и Josh Wichard, които ни пренесоха в друго измерение и обясниха какво е да си актьор във видео игри. Темата вълнуваше десетки гости, които бяха препълнили гейминг зоната на А1 и Lenovo, в която се проведоха турнири и предизвикателства по най-любимите и актуални игри като Brawl Stars, Clash Royale, League of Legends Challenge, FC24, FORTNITE с 4а1а.

Посетителите имаха възможност да се запознаят на живо с художниците на комикси като „Тони Патето“, Неда Малчева, Christian Duce, както и с автора на поредицата книги от вселената на „Dune“, „Star Wars“ и „The X-Files” – Kevin J. Anderson, който разкри повече детайли и малко известни факти около работата си по супер хитовете.

Една от горещите точки по време на събитието беше и Мeet&Greet зоната, която ни срещна с най-популярните инфлуенсъри и ютубъри като Слави от The Clashers, Айде БГ, Светът на Ванката, Мирела Илиева и Теодора Мудева от „Игри на волята“, Hyperkong и Елизабет Кравец, Филип Буков, Крисия, Атанас Мишев-Nasi Svej, Маги Томова, Екатерина Тодорова, Валерия Дакова. За първи път на едно място се събраха всички „Ергени“ на България – Виктор Стоянов, Евгени Генчев, Алек Младенов.

Разбира се няма как да не споменем и изключително вълнуващите конкурси по косплей, манга и аниме, които изпъстриха събитието с невероятни образи и любими персонажи, които оживяха на главната сцена. Не липсваха и многобройни работилници, панели, лекции и прожекции, посветени на азиатската култура, които изпълниха зала 2 с фенове.

Тези и още много емоции завладяха Интер Експо Център, а какво ни очаква следващата година, предстои да разберем на 5 и 6 юли 2025. Билети на промоционална цена са вече в продажба в мрежата на Ивентим.

Manga, Комикс, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Над 25 000 души споделиха емоцията Aniventure Comic Con”

Leave a Reply