Репортаж от пловдивския LARP “Черна кръв”

Mar 03, 2010 Няма коментари by

larp plovdiv - CopyНа 27.02.10 в Пловдив се проведе LARP, наречен Черна кръв. За онези читатели, които още не знаят, LARP (Live Action Role Playing Game) представлява интересен формат за ролеви игри на живо, в които се събират десетки (понякога и стотици) участници, със съответния реквизит и разиграват определен сюжет.

Пловдивският LARP ни отвежда преди хиляда и двеста години – във времето на император Валкмор и неговия разбунтувал се син Канъс , който е върховен клерикал и основател на Черната ложа- тайна организация на магьосници и клерикали. Самият сюжет на LARP-а се развива в страна, наречена Скотия, раздирана от селски бунтове и репресии. Момент на хаос, в който клерикалите и магьосниците съзират своя шанс да си възвърнат изгубените позиции.

На равнината пред Хеорад и Капедун станува скотийска войска. Генералът се чувства като в капан. Местното население е въстанало, а в същото време от градовете тръгва войска от магьосници и клерикали , решена да установи контрол над старната. И в трите фракции има членове на Черната ложа, която има собствени планове …
Действията по време на LARP-а се развиват изненадващо – заместникът на началника на града се обявява в подкрепа на магьосниците, поради което малкото останали магьосници се договарят с него, че срещу земи в които да продължат ученията и разпространението на магията биха го последвали в неговото решение да се отклони от империята и да създаде свое кралство.
Ето какво разказва един от участниците: “Селяните, след като видяха, че подкрепен от мощта на магьосниците, местният управител няма да може да бъде сразен, бяха готови да преговарят, макар и вече да имаше много жертви и от двете страни. Така двете страни, вместо да се избият, пристъпиха към преговори. С обещаието, че данъците ще бъдат понижени, за да може и селяните да живеят спокойно, те се присъединиха към новото кралство, за чийто крал по договаряне беше провъзгласен Найтуинд – водачът на града. Как ще продължи историята и дали империята ще позволи този дързък акт ще се разбере само с времето.”

LARP

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Репортаж от пловдивския LARP “Черна кръв””

Leave a Reply