Най-големият аниме клуб у нас – Накама – смени ръководството си

Jun 27, 2011 Няма коментари by

За промяната в управителния съвет (УС) и за бъдещите планове за организацията разговаряме с Анелия Иванова – Suffer, председател на Накама:

ВЪПРОС: Можеш ли да кажеш по няколко думи за новите членове на УС?

ОТГОВОР: Новите членове на УС бяха избрани измежду трима кандидатствали. Другите трима в УС сме преизбраните от досегашния съвет Анелия Иванова (председател), Деница Станчева, Светослав Дюлгеров. Новите лица се казват Кирил Ламбрев и Иван Димитров. Интересно е, защото вече НАКАМА не е матриархат, както беше досега (и двамата оттеглили се членове бяха момичета). Двамата нови членове досега са ни помагали много с организацията на отделни части от по-големи събития, които сме организирали и имат известен опит.

ВЪПРОС: Какви са плановете ви за тази година и какви – за целия период на управление?

ОТГОВОР: Засега плановете ни са повече, отколкото можем да реализираме за съжаление. Наскоро приключиха участието в Празника на японската култура (Бункасай) в Търново и празнуването на третия рожден ден на клуба в края на месец май на хижа на Витоша. След това ще се възобновят редовните месечни НАКАМА срещи, като за тях планираме да поканим някои от лекторите от първите Анивенчъри да изнесат лекциите си отново, защото те бяха много интересни, а хората са други и ще им е интересно да чуят за какво сме си говорили тогава. Паралелно с това ще си върви и организацията на Анивенчър и други концерти на японски групи, като този на група Орочи, които ни гостуваха на 2 април в клуб Рок театър в София. За по-нататък не смея да говоря, защото очакваме свежи идеи от новите членове на УС за това какво да правим.

ВЪПРОС: Анивенчър става все по-хубав всяка следваща година. Какво да очакваме на тазгодишния?

ОТГОВОР: Хм, за съжаление още не може да се каже нищо със сигурност, но верятно ще има малка промяна във формата на събитието. Засега няма да казвам каква, за да не се провали работата. Но както и да се развият нещата от тук нататък със сигурност можем да обещаем двудневно събитие с много и разнообразни неща, като се надяваме да имаме дори още по-оригинални идеи и отдосегашните.

ВЪПРОС: Каква е прогнозата ти за популяризирането на манга и аниме културата у нас в близко бъдеще?

ОТГОВОР: Според мен вече нещата вървят доста на добре, защото обективно погледнато досега имаше много малко събития през годината, свързани с аниме и манга, които феновете да очакват с нетърпение. А сега е трудно да се намери време да се направи нещо, защото има още много други случващи се неща. Месец май, например беше абсолютно пълен със събития – 7 май – Аниплей, 14 май – Бункасай и на 28 – 29 май -Рождения ден на НАКАМА. Това може само да ни радва и да се надяваме темпото да не намалява, а събитията, които правим да стават още повече и по-интересни и разнообразни.

ВЪПРОС: До къде стигна обединението на българските аниме клубове, което започна във Велико Търново?

ОТГОВОР: Дам, там започна всичко по време на Бункасай 2010. След това имахме едно доста успешно сътрудничество по време на Анивенчър 2010, където всички клубове по един или друг начин представиха дейността си.

ВЪПРОС: Какво ще пожелаеш на читателите на Teenews.eu?

ОТГОВОР: Пожелавам им всичко най-хубаво и много усмивки и да следят сайта редовно за да научават всичко интересно случващо се!

Manga

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Най-големият аниме клуб у нас – Накама – смени ръководството си”

Leave a Reply