MOBA – нов гейм жанр завладява електронните спортове

Aug 27, 2011 Няма коментари by

Забравете за добрите стари гейм жанрове RTS (Real Time Strategy) и MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game)! Може и да ви се струва, че те в момента са на върха на славата, но истината е, че една нова разновидност е на път да ръшне света на видеоигрите и да завладее прогейминг турнирите.

Новият кандидат за слава е MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Този жанр произхожда от една карта за космическата стратегия Starcraft I – Aeon of Strife, която всъщност е в основата на създаването на добилата огромна популярност карта DotA за друга стратегическа игра – Warcraft III. От тогава до днес много други игри са създадени на този принцип, като Heroes of Newerth, League of Legends, Bloodline Champions и появилата се наскоро DotA 2.

Тенденцията е ясна – често отделни гейм карти, създадени от фенове поставят началото на цели нови игри и дори жанрове. А това пък е доказателство, че секторът на видеоигрите все повече ще бъде движен от креативността на отделни хора или независими екипи, отколкото от огромните корпорации, издаващи заглавията.

Progaming, Top News, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “MOBA – нов гейм жанр завладява електронните спортове”

Leave a Reply