Отзиви от Нищо подобно фест 2011

Sep 01, 2011 1 коментар by

И тази година Нищо подобно фест премина много позитивно, без инциденти и с чудесна атмосфера. Около 300 посетители се забавляваха под звуците на разнообразния микс от изпълнители, а светлинните ефекти направиха шоуто още по-запомнящо се. Платковият лагер тази година наброяваше 60 палатки. Събитието тази година се осъществи с подкрепата на генералния спонсор Оптикс Панагюрище и спонсорите Огра ЕООД, за консултации по европейски проекти, Дар за горене, Зелена концепция, както и Община Стрелча.

Фестът започна в 19.30 на 27 август, с официално откриване от кмета на Община Стрелча Ильо Ильов, който пожела инициативата да се превърне в традиция, Делян петрищки, секретар на сдружение “Луда Яна” и Цветан Цветанов, водещ в предаването „Аларма“ по програма „Христо Ботев“ на БНР, който представи групите в програмата. И тази година екип на БНР записа целия концерт, който ще бъде излъчен в няколко предавания по Христо Ботев през есента.

Дижей формацията Revivalist Ehoes запонаха феста с техен сет – алтернативен рок и брит поп. След тях заби пънк и ска групата от Асеновград Plasict Bo, следвана от хард кор рапърите от Безизходица, които бяха подготвили специално парче за фестивала. След тях на сцената се качиха метълите от Пловдив – група Delate. Имаше яко пого и много бисове. Фестът продължи с единсвента в България група, която се определя в стила киберпънк – Mazut. Те извадиха чудесен саунд и имаше много танци. Последна в прогамата на изпълнителите на живо беше индъстриал групата Da Small Tragoediaz. За съжаление техния фронтмен Теди Манол не можа да пристигне заради здравословни проблеми, така че останалите членове на групата имповизираха няколко парчета с участието на фронт мена на Mazut Ицо Дарк и с двамата вокали от Безизходица – Боката и Виталий Вилицата.

Така се сбъда една мечта на оргранизаторите от сдружение за култура и изкуство “Луда яна” да дадат сцена за подобни жанрови замесвания. Вечерта завърщи с DJ programata na Dikie, Sugar Dj’s, Vinid и дебюта на голяма сцена на чаровната дижейка Jenifer Moon. Дижей програмата беше в стил транс и прогресив. Сетовете приключиха в 6 сутринта. Посетители станаха свидетели на яки изпълнения от млади, бълграски и много ентусиазирани изпълнители.

Тази година за озвучването се грижеше динозавърът Генчо Стоев, който е озвучавал концерти на повечето от най-големите групи и изпълнители у нас. Музикантите много оцениха неговата работа и бяха супер доволни от вниманието му към детайлите.

Самите фенове и приятели на фестивала се включиха в онлайн кампанията за събиране на средатва през сайта на Нищо подобно фест. “Изключително сме признателни за тяхната подкрепа, защото това беше начинът да докажем, че в България могат да се случват независими, некомерсиални събития. Входът и къмпингът за всики гости беше свободен, а бирата във вестивалната зона (голяма наливна), беше на цена 1 лв.” – споделят организаторите пред Teenews.eu – “Целта ни ще е да продължим в този дух и догодина отново да посрешнем позитивни фенове, ентусиазирани и качествени банди и да преввърнем Стрелча в свобдона зона за култура и изкуство на младите.”

Ппрез цялата нощ имаше специални арт визуализаци от Стоян Велинов – визуален артист, който за втора година се грижи за визията на музиката. Той беше и сред артистите, които взеха участие в арт пленера РАБОТИЛНИК РОЗОБЕР, който създателите на феста организираха в Стрелча през юни. А бирата струваше 1 лв., благодарение на приятелите на феста от мото клуб МСС АТРОКС ПАНАГЮРИЩЕ.

“Желанието ни беше да създадем един фест, който наистина да не бъде като другите събития. Входът на Нищо Подобно фест е свободен, групите са млади и представители на разнородни стилове, проведе се в Стрелча, защото една от идеите ни беше да се разчупи стереотипът на концентриране на музикалните събития в големите градове” – споделиха още организаторите пред сайта ни.

Concerts, Hip hop, Metal, Party Time, Punk & Ska, Rock, Slide, Techno

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Отзиви от Нищо подобно фест 2011”

  1. поиу says:

    Стрелча , батко, другия път го направете в Мадан, за разчупване на стереотипите.

Leave a Reply